Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +10 °C
Daļēji saulains
Ceturtdiena, 9. maijs
Klāvs, Einārs, Ervīns

Novaja Gazeta noslēdz mieru ar nāves draudus izteikušo Krievijas amatpersonu

Krievijas lielākais opozīcijas laikraksts Novaja Gazeta noslēdzis mieru ar Krievijas Izmeklēšanas komitejas priekšsēdētāju Aleksandru Bastrikinu, kuru iepriekš apsūdzēja par nāves draudu izteikšanu vienam no laikraksta žurnālistiem. Izlīguma detaļas pagaidām vēl nav zināmas.

Bastrikins ceturtdien tikās ar Novaja Gazeta galveno redaktoru Dmitriju Muratovu un atvainojās par strupo atbildi, vēsta laikraksts. "Man nebija tiesību atcirst. (..) Es atvainojos," Bastrikina teikto citēja "Novaja Gazeta".

Muratovs no savas puses atzīmēja, ka viņi pieņemot atvainošanos. "Mēs pieņemam atvainošanos. Konflikts ir beidzies," viņš piebilda.

Pēdējo desmit gadu laikā vairāki Novaja Gazeta žurnālisti tikuši nogalināti, taču izmeklētāji tā arī nav spējuši atrisināt šīs lietas un saukt pie atbildības noziegumu pastrādātājus.

Trešdien Muratovs atklātā vēstulē Bastrikinam savā laikrakstā rakstīja, ka Sergejam Sokolovam - vienam no Novaja Gazeta zināmākajiem žurnālistiem - Bastrikina izteikto nāves draudu dēļ nācies pamest valsti. Muratovs rakstīja, ka Bastrikina "apsargi Sokolovu mašīnā nogādāja Maskavas apgabala mežos", kur viņam tika izteikti draudi. Tie saistīti ar 4.jūnijā publicēto rakstu, kurā Sokolovs kritizē Bastrikinu par pārāk maigo sodu, kas tika piespriests kādam cilvēkam, kurš piesedza 2010.gadā pastrādātu masu slepkavību.

Muratova vēstules pamudināti, žurnālisti trešdien piketēja pie Izmeklēšanas komitejas ēkas un vairāki no viņiem uz laiku tika aizturēti. "Sokolovs stāstīja mums pilnīgu patiesību, un mēs to neapšaubām. Viņš tika ar spēku nogādāts mežā un viņam tika izteikti draudi," aģentūrai AFP pēc Bastrikina un Muratova tikšanās norādīja "Novaja Gazeta" redaktora vietnieks Vitālijs Jaroševskis.

Bastrikins ir nācis klajā arī ar savu versiju par šo tikšanos, noliedzot, ka būtu žurnālistu vedis uz mežu. Viņa atvainošanās attiecas uz nofilmētu sanāksmi Naļčikā, kur Bastrikins verbāli uzbrūk Sokolovam. "Es esmu atvainojies par to, ko darīju un teicu," Bastrikina teikto citēja tīmekļa vietne Gazeta.ru.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits