Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +9 °C
Daļēji saulains
Svētdiena, 29. septembris
Mihails, Miķelis, Mikus, Miks

SVF izpillddirektore Lagarda ieradusies oficiālā vizītē Krievijā

Starptautiskā Valūtas fonda (SVF) vadītāja Kristīne Lagarda pirmdien ieradusies Krievijā, un tas ir pirmais viņas Maskavas apmeklējums kopš stāšanās amatā.

Krievijai ir salīdzinoši mazs budžeta deficīts un valsts parāds, un to nav skārusi parādsaistību krīze, kas smagi piemeklējusi dažas Eiropas valstis, tomēr Maskavu satrauc eirozonas augošo problēmu ietekme uz Krievijas ekonomiku.

Maskava cenšas celt savu vērtību SVF acīs un ir paziņojusi, ka ir gatava ar fonda starpniecību piedalīties Eiropas Savienības (ES) aizdevumu programmā.

"Es ticu, ka mēs apspriedīsim nopietnas problēmas, ar ko saskaras pasaules ekonomika un sevišķi eirozona," laikrakstam Kommersant pirmdien publicētā intervijā paziņoja Lagarda. "Es domāju, ka mūsu diskusijā skarsim arī veidu, kādā šie notikumi ietekmē Krievijas ekonomiskās attīstības izredzes, kā arī ekonomiskās politikas prioritātes," viņa piebilda.

Pirms sarunām arī Kremlis apstiprināja, ka tajās tiks apspriesta eirozonas krīze, kā arī "tālākie soļi, lai reformētu pasaules finanšu sistēmu".

Pēc Krievijas apmeklējuma Lagarda dosies uz Ķīnu un Japānu. Visas trīs valstis ir izrādījušas interesi par finansiālas palīdzības sniegšanu Eiropai pie striktas SVF uzraudzības.

Maskava jau ir paziņojusi, ka Krievijas palīdzība, par ko pašreiz notiek vienošanās ar SVF, nepārsniegs desmit miljardus ASV dolāru (aptuveni piecus miljardus latu).

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits