Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +17 °C
Skaidrs
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Uz atvadīšanos no Navaļnija pulcējušies tūkstoši

Lai atvadītos no ieslodzījumā mirušā Krievijas opozīcijas līdera Aleksaja Navaļnija, pie Maskavas Marjinas rajona Dievmātes ikonas "Remdē manas skumjas" baznīcas piektdien pulcējušies vairāki tūkstoši cilvēku.

Tikmēr varasiestādes brīdinājušas, ka atvadīšanās un bēru laikā netikšot pieļauti "nesankcionēti" protesti.

Kad īsi pirms paredzētās ceremonijas sākuma pie baznīcas ieradās katafalks ar opozicionāra zārku, pūlis sāka skandēt: "Navaļnijs, Navaļnijs!" un "Tu nebaidījies, mēs nebaidāmies!"

Lai atvadītos no Krievijas opozīcijas līdera, ieradušies ASV, Francijas un Vācijas vēstnieki, kā arī vairāku citu Eiropas Savienības (ES) valstu diplomātiskie pārstāvji.

Lai piedalītos ceremonijā, ieradies arī bijušais Jekaterinburga Jevgēnijs Roizmans, kā arī Boriss Nadeždins un Jekaterīna Duncova, kam Krievijas varasiestādes liegušas kandidēt tā dēvētajās prezidenta vēlēšanās.

Līdz brīdim, kad pie baznīcas ieradās katafalks ar zārku, notiekošo varēja vērot televīzijas kanāla "Doždj" translācijā, taču mobilo sakaru bloķēšanas dēļ notikuma vietā translācija tika pārtraukta.

Plkst.16 (plkst.15 pēc Latvijas laika) Navaļniju apglabās Borisovas kapsētā netālu no Maskavas upes krastiem. Kā ziņo Navaļnija komanda, piektdienas rītā pie kapsētas parādījusies A4 formāta papīra lapa ar paziņojumu, ka kapsēta ir slēgta apmeklētājiem.

Tikmēr varasiestādes brīdinājušas, ka "jebkāda nesankcionēta pulcēšanās būs likumpārkāpums un tie, kas tajā piedalīsies tiks saukti pie atbildības".

papildināta visa ziņa

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits