Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +9 °C
Skaidrs
Piektdiena, 3. maijs
Uvis, Gints

Izraēla uz laiku atliek sauszemes operāciju Gazas joslā

Izraēlas valdības ministri naktī uz otrdienu nolēmuši uz laiku atlikt sauszemes militāro operāciju Gazas joslā.

Šāds lēmums pieņemts, lai dotu iespēju centieniem panākt pamieru. "Pagaidām pieņemts lēmums uz laiku atlikt sauszemes uzbrukumu, lai dotu iespēju diplomātijai," otrdien pēc Izraēlas premjerministra Benjamina Netanjahu tuvāko ministru sanāksmes pavēstīja vārdā neminēta augsta ranga izraēliešu amatpersona. "Viņi apsprieda diplomātijas stāvokli un militāro operāciju." Kairā notiek Izraēlas un Gazā valdošā palestīniešu grupējuma Hamas netiešās sarunas.

Tikmēr, cenšoties mazināt ārkārtīgi saspīlēto situāciju, šajā reģionā plāno ierasties vairāki augsta ranga diplomāti. ANO ģenerālsekretārs Bans Gimuns otrdienas vakarā tiksies ar Izraēlas prezidentu Šimonu Peresu, bet ASV valsts sekretāre Hilarija Klintone apmeklēs Izraēlu, Ēģipti un Rietumkrastu. Palestīniešu amatpersonas informē, ka Klintone trešdienas rītā ieradīsies Rāmallā, lai tiktos ar palestīniešu pašpārvaldes prezidentu Mahmudu Abasu.

Jāatgādina, ka vardarbības eskalācija sākās trešdien, kad, reaģējot uz Izraēlas teritorijas apšaudi ar raķetēm, kuru palestīniešu kaujinieki veic no islāmistu grupējuma Hamas kontrolētās Gazas joslas, izraēlieši sāka masīvu anklāva gaisa bombardēšanu.

Otrdienas rītā divos atsevišķos uzlidojumos Gazas joslā dzīvību zaudējot vēl diviem cilvēkiem, kopējais upuru skaits palestīniešu vidū sasniedzis 112, bet ievainoto skaits pārsniedzis 920 cilvēkus. Pirmdiena bija asiņainākā Izraēlas sāktās operācijas diena, kad tika nogalināti 32 cilvēki.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Tūristu uzvedības dēļ aizsegs skatu uz Fudzi

Japānas pilsēta Fudzikavagučiko kļuvusi par kārtējo tūristu vidū īpaši iecienīto pilsētu pasaulē, kas spiesta ieviest pasākumus tūristu radīto neērtību mazināšanai, vēsta Associated Press.

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits