Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Piektdiena, 3. maijs
Uvis, Gints

Izraēla veikusi desmitiem uzlidojumu Gazas joslai

Izraēlas aviācija piektdienas rītā veikusi ievērojamu skaitu uzlidojumu Gazas joslā, tostarp vairākas reizes bombardēta Gazas pilsēta, ziņo aģentūras AFP reportieri un avoti vadošajā islāmistu kustībā Hamas.

"Pagājušajā naktī līdz šim veikti 130 uzlidojumi," pavēstīja Hamas Iekšlietu ministrijas pārstāvis Islāms Šahvans, piebilstot, ka piektdienas rītā Gazas joslā bijuši "desmitiem uzlidojumu". Arī AFP korespondenti Gazas pilsētā ziņo par daudziem Izraēlas aviācijas triecieniem. Šahvans sacīja, ka uzlidojumos Gazas pilsētā iznīcināta Iekšlietu ministrijai piederoša ēka, kas izmantota administratīviem mērķiem, tādiem kā pasu atjaunošana.

Aculiecinieki vēsta, ka bombardētas arī treniņu vietas, kuras izmanto dažādi palestīniešu kaujinieku grupējumi. Hamas ārkārtas dienestu pārstāvis Adhams Abu Selmija sacīja, ka pavisam Izraēlas triecienos nogalināti 19 palestīnieši, kuru vidū ir vairāki bērni, un vēl 235 cilvēki ievainoti.

Izraēlas armija paziņoja, ka tā veikusi 466 uzlidojumus kopš trešdienas pēcpusdienas, kad uzlidojumā tika nogalināts Hamas militārā spārna Izeddina al Kasama brigādes komandieris Ahmeds al Džabari. Armija apstiprināja, ka "triecieni turpinās", un naktī uz Izraēlu no Gazas joslas izšautas 11 raķetes

Pavisam kopš trešdienas pēcpusdienas no Gazas joslas uz Izraēlu palestīniešu kaujinieki izšāvuši 280 raķetes, nogalinot trīs cilvēkus un ievainojot 19. Izraēlas pretraķešu aizsardzības sistēma Dzelzs kupols pārtvērusi 131 no izšautajām raķetēm.

Viena no palestīniešu izšautajām raķetēm nogāzusies jūrā uz dienvidiem no Telavivas, kas bija pirmā reize kopš 1991.gada Persijas līča kara, kad pilsēta pakļauta raķešu apšaudei. Toreiz uz pilsētu vairākas raķetes Scud izšāva Irāka. Radikālā grupējuma Islāma džihāds militārais spārns pavēstīja, ka uz Telavivu izšauta Irānā ražota raķete Fajr 5, kuras darbības rādiuss sasniedz 75 kilometrus. Telaviva atrodas 60 kilometrus uz ziemeļiem no Gazas joslas un tā ir tālākais mērķis, kādu jebkad sasnieguši palestīniešu kaujinieki no Gazas joslas.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Tūristu uzvedības dēļ aizsegs skatu uz Fudzi

Japānas pilsēta Fudzikavagučiko kļuvusi par kārtējo tūristu vidū īpaši iecienīto pilsētu pasaulē, kas spiesta ieviest pasākumus tūristu radīto neērtību mazināšanai, vēsta Associated Press.

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits