Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Piektdiena, 3. maijs
Uvis, Gints

Izraēlas armija sabombardē Hamas valdības ēku Gazas joslā

Izraēlas gaisa spēki bombardējuši kustības Hamas veidotās valdības ēku Gazā, sestdien no rīta paziņoja islāmistu grupējums, kamēr aculiecinieki vēsta, ka ēkai nodarīti ļoti stipri bojājumi. "Pret kabineta mītni tika vērsti četri triecieni, taču valdība uzsver, ka tā joprojām ir uzticīga savai pozīcijai un paliek kopā ar tautu," teikts paziņojumā, kuru izplatījusi Hamas veidotā valdība, kas kontrolē Gazas joslu.

Arī Izraēlas armija apstiprinājusi, ka tās gaisa spēki veikuši uzlidojumu premjerministra Ismaila Hanijas galvenajai mītnei Gazā, kā arī 85 citiem ar "teroristiem" saistītiem objektiem.

Aculiecinieki stāsta, ka valdības ēka, kas atrodas Gazas Nasera rajonā faktiski nolīdzināta līdz ar zemi. Bombardēšanā cietušas arī blakus esošās ēkas. Tikmēr gaisa triecienā kādas Hamas amatpersonas mājai Džabalijas bēgļu nometnē ievainoti 35 cilvēki, ziņo mediķi.

Bombardēts arī Hamas policijas spēku štāba Gazas rietumdaļā un valdības iekšējās drošība dienesta galvenā mītne, kas atrodas uz ziemeļiem no pilsētas. Upuru skaits palestīniešu vidū, kopš Izraēla trešdien uzsāka masīvus gaisa triecienus Gazas joslai, sasniedzis 30 cilvēkus. Vēl vairāk nekā 280 palestīnieši guvuši ievainojumus.

Tikmēr palestīniešu kaujinieki no Gazas joslas uz Izraēlu izšāvuši vairākus simtus raķešu, nogalinot trīs un ievainojot 16 cilvēkus.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Tūristu uzvedības dēļ aizsegs skatu uz Fudzi

Japānas pilsēta Fudzikavagučiko kļuvusi par kārtējo tūristu vidū īpaši iecienīto pilsētu pasaulē, kas spiesta ieviest pasākumus tūristu radīto neērtību mazināšanai, vēsta Associated Press.

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits