Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Piektdiena, 3. maijs
Uvis, Gints

Izraēlas armija turpina bombardēt Gazas joslu

Izraēla turpina bombardēt Gazas joslu, militārajai operācijai pret palestīniešu kaujiniekiem turpinoties jau piekto dienu. Viena no Izraēlas armijas raķetēm trāpīja televīzijas Al-Quds birojā Gazas pilsētā, kur, pēc palestīniešu ziņotā, ievainoti seši palestīniešu žurnālisti.

Izraēlas armija pavēstīja, ka svētdienas rītā Izraēlā trāpījušas divas raķetes, kuras kaujinieki izšāvuši no Gazas joslas. Izraēlas armijas paziņojumā teikts, ka visi naktī apšaudītie mērķi izlūkdienestu vairāku mēnešu darba laikā identificēti kā kaujinieku objekti.

Naktī uz svētdienu militārās lidmašīnas veikušas 180 uzlidojumus Gazas joslai, kas bombardēta arī no karakuģiem piekrastē un sauszemes bruņu tehnikas pierobežā.

Izraēlas armija plāno apšaudīt vēl simtiem mērķu Gazā, lai apturētu Hamas un citu grupējumu kaujinieku raķešu apšaudes pret Izraēlu. Sestdien apšaudēs Gazas joslā nogalināti 16 palestīnieši, līdz ar to kopš trešdienas, kad Izraēla uzsāka pašreizējo militāro operāciju, nogalināti 46 palestīnieši un vēl 450 ievainoti.

Savukārt palestīniešu kaujinieki sestdien no Gazas joslas uz Izraēlu izšāva desmitiem raķešu, tostarp vienu uz Telavivu, ko pārtvēra Izraēlas armijas pretgaisa aizsardzības sistēmas. Vēl viena raķete trāpījusi Telavivas piepilsētā. Ceturtdien Izraēlas dienvidos Kirjatmalahi pilsētā, trāpot no Gazas joslas izšautai raķetei, dzīvību zaudējuši trīs cilvēki.

Pagaidām nav zināms, vai Izraēla varētu izšķirties arī par sauszemes operāciju Gazas joslā. Pēdējās dienās Izraēla mobilizējusi 92 000 rezervistus, kā arī pie robežas vērojama izraēliešu bruņutehnikas koncentrēšanās. Piektdienas vakarā Izraēlas armija paziņoja, ka tiek slēgti galvenie ceļi, kas ved uz Gazas joslu, izsludinot pierobežu par slēgto militāro zonu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Tūristu uzvedības dēļ aizsegs skatu uz Fudzi

Japānas pilsēta Fudzikavagučiko kļuvusi par kārtējo tūristu vidū īpaši iecienīto pilsētu pasaulē, kas spiesta ieviest pasākumus tūristu radīto neērtību mazināšanai, vēsta Associated Press.

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits