Laika ziņas
Šodien
Migla
Svētdiena, 28. aprīlis
Terēze, Gundega

Pēc ASV trieciena Sīrijas aviobāzei strauji kāpušas naftas cenas

ASV jēlnaftas cenas pieaugušas par vairāk nekā 2% pēc tam, kad pēc ASV prezidenta Donalda Trampa pavēles dots trieciens Sīrijas aviobāzei, to teju pilnībā iznīcinot, vēsta CNN.

Pēc uzlidojuma pieaugusi nenoteiktība ar naftu bagātajās, politiski nestabilajās Tuvo Austrumu valstīs.

"Ģeopolitika bieži ir noteicošais faktors naftas tirgos," izteicies tirgus stratēģis Gregs Makenna. "ASV trieciens režīmam, ko atbalsta Krievija, un valstij, kurā aktīvi darbojas režīmu atbalstošie irāņi, rada iemeslu turpmākai politiskai kņadai," viņš turpinājis.

Naftas lielvalstu Irānas un Krievijas iespējamā reakcija "turēs naftas tirgotājus uz naža asmens. (..) Tuvākajā laikā būs nenoteiktība naftas cenās," viņš teica.

Pati Sīrija gan nav starp lielākajiem naftas ražotājiem, taču šī valsts ir pavisma tuvu Hormuzas šaurumam - būtiskam naftas tirdzniecības punktam, caur kuru ik dienu kuģo miljoniem naftas barelu, norāda CNN.

Portāls Diena.lv jau vēstīja, ka pēc Trampa pavēles naktī no ASV karakuģiem uz Sīrijas aviobāzi izšautas 59 Tomahawk spārnotās raķetes, kas ir atbilde uz ķīmisko ieroču pielietošanu pret civiliedzīvotājiem Hān Šeihūnas pilsētā. ASV un Rietumvalstis ir pārliecinātas, ka uzlidojumos ķīmiskos ieročus izmantoja tieši Asada spēki.

Pēc uzbrukuma Krievija, aizstāvot Asadu, gan paziņoja, ka indīgā gāze izplatījusies nevis tāpēc, ka to uzlidojumā izmantojuši Asada režīma spēki, bet gan pēc tam, kad sabombardētas nemiernieku ieroču noliktavas, kurās esot bijuši ķīmiskie ieroči. Gan Rietumvalstis, gan Turcija, gan ķīmisko ieroču eksperti šim skaidrojumam netic.

Top komentāri

vaimandieninj
v
visu laiku turejas ap 57 un nu peksnji nokrita uz 56. Libervaloda to sauc "strauji kapushas"
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits