Laika ziņas
Šodien
Migla
Otrdiena, 16. aprīlis
Mintauts, Alfs, Bernadeta

Sīrijā pie Islāma valsts bijušā bastiona atrod masu kapus

Sīrijas austrumos teroristu grupējuma Islāma valsts bijušā bastiona Abū Kemālas apkaimē atrasti septiņi masu kapi ar vairāku simtu pagaidām neidentificētu cilvēku mirstīgajām atliekām, vēsta Sīrijas oficiālā ziņu aģentūra SANA.

Šobrīd atraktas vairāk nekā 100 cilvēku mirstīgās atliekas, un šie cilvēki, kā noprotams, "pirms nogalināšanas spīdzināti un cietuši cietsirdīgas izturēšanās rezultātā", norāda SANA, apsūdzot Islāma valsti upuru slepkavībās.

Turpinās darbs pie pārējo pīšļu atrakšanas.

SANA arī izplatījusi video, kurā redzams, kā aizsargdrēbēs tērpušies tiesu medicīnas eksperti atrok mirstīgās atliekas, kā arī cilvēku pīšļi, kas uz zemes novietoti rindā un apsegti ar baltu audumu.

"Pēc mirstīgo atlieku izpētes konstatēts, ka vairums cilvēku nogalināt, saņemot lodi galvā, bet viņu rokas bijušas sasietas," video paskaidroja armijas pārstāvis.

Islāma valsts, kas ar nedzirdētu cietsirdību pārvaldīja tās kontrolē esošās teritorijas Sīrijā un Irākā, pastrādāja masu slepkavības, daudziem upuriem atņemot dzīvību ar galvas nociršanu.

Pēdējo mēnešu laikā Sīrijā un Irākā Islāma valsts vēl nesen kontrolētajās teritorijās uzieti vairāki masu kapi.

"Islāma valsts" 2014.gadā plašā apvidū Sīrijā un Irākā pasludināja "kalifātu", tiesa gan, tagad tā teju visas agrākās teritorijas zaudējusi.

Abū Kemāla, kas atrodas Eifratas ielejā netālu no robežas ar Irāku, bija pēdējā lielā pilsēta, kas vēl bija palikusi Islāma valsts kontrolē. Sīrijas armija džihādistiem Abū Kemālu atkaroja 2017.gada novembrī.

Top komentāri

Nu ja
N
Vai arī tagad mēs aizstavesim IV cīnītājus pret Asadu? Vai kārtējo reizi nosodisim Asadu un siriešus, kuri vēlas dzīvot miermīlīgu dzīvi, audzēt savus bērnus,strĀdāt.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits