Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +20 °C
Skaidrs
Trešdiena, 15. maijs
Sofija, Taiga, Airita, Arita

Noskaidroti Rīgas sakarīgākie skolotāji 2013

Noskaidroti akcijas "Rīgas sakarīgākais skolotājs 2013" uzvarētāji. Par šo titulu finālā cīnījās 60 pedagogi.

Kā aģentūru LETA informēja Rīgas Skolēnu domes eksprezidents Kārlis Upsavs, kopā akcijas laikā tika saņemti vairāk kā 9000 balsojumu. Visiem skolotājiem tika izteikta pateicība par ieguldīto darbu, un septiņās nominācijās labākajiem piešķirtas stipendijas 200 latu apmērā.

"SEB Studenta Bankas" simpātiju balvu ieguva Dzintars Dvinskis no Klasiskās ģimnāzijas un saņēma vienreizēju stipendiju 200 latu apmērā.

Šī gada novitāte ir trofejas, kuras nonāca pie skolotājiem, kas abās akcijas kārtās saņēma visvairāk balsu savā priekšmetu grupā. Stipendiju saņēma Larisa Vaitehoviča no Puškina liceja, Dzintars Dvinskis no Rīgas Klasiskās ģimnāzijas, Edvīns Griķis no Rīgas 28.vidusskolas, Inta Ungure no Rīgas 25.vidusskolas, Jānis Butins no Rīgas 93.vidusskolas un Andrs Svilāns no Rīgas Angļu ģimnāzijas.

"Sakarīgākajiem" matemātikas un informātikas skolotājiem tika sarūpētas balvas no "Lattelecom" - Rīgas 25.vidusskolas skolotāja Inta Ungure balvā saņēma planšetdatoru, bet Rīgas 21.vidusskolas skolotājs Oļegs Saveļjevs un Rīgas Valsts 2.ģimnāzijas skolotāja Aleksandra Ivanova - katrs pa 50 Ls dāvanu kartei pirkumiem "Lattelecom" veikalos.

Tikmēr "Tallink" ceļojums tika labākajam skolotājam dabaszinību blokā - Rīgas 93.vidusskolas bioloģijas skolotājam Jānim Butinam. "Cotai" restorāna apmeklējumu 30 latu apmērā saņēma mājturības un tehnoloģiju skolotājs Andrs Svilāns no Rīgas Angļu ģimnāzijas.

Mierinājuma balvas pasniedza Bērnu un jauniešu centra interešu izglītības skolotājai Kristīnei Tihonovai, Friča Brīvzemnieka pamatskolas mūzikas skolotājai Elīnai Bāliņai, Rīgas Valsts 3.ģimnāzijas bioloģijas skolotājai Anitai Rozenblatei un Rīgas Valsts 2.ģimnāzijas ģeogrāfijas skolotājam Andrim Ģērmanim.

Savukārt ceļojumu uz Francijas Rivjēru, ko bija sarūpējusi tūrisma kompānija "Impro", saņēmēju noteica lozējot un to saņēma Rīgas Valsts 2.ģimnāzijas matemātikas skolotāja Aleksandra Ivanova.

Jau ziņots, ka akcijā "Rīgas sakarīgākais skolotājs 2013" pirmajā kārtā nobalsots par 936 skolotājiem, bet otrajai kārtai izvirzīti 60 skolotāji sešās dažādās mācību priekšmetu nominācijās, aģentūru LETA informēja Rīgas Skolēnu domes pārstāvis Kristaps Mastiņš.

Kā norāda Mastiņš, akcijas pirmajā kārtā no 9189 skolotājiem balsis saņēma 936 skolotāji jeb 10% tika atzīti par "sakarīgiem". Ar finālistu sarakstu var iepazīties mājaslapā "www.rsd.lv" un "SEB Studenta bankas" "draugiem.lv" lapā.

Kā skaidro akcijas organizatori, apzīmējums "Sakarīgākais skolotājs" ietverot sevī gan tos skolotājus, kuri interesanti un labi spēj pasniegt savu mācību priekšmetu, gan arī tos, kuri ar savu pozitīvo, draudzīgo un atvērto attieksmi spēj komunicēt ar jauniešiem. "Sakarīgs - tas noteikti ir skolēniem draudzīgs un daudzpusīgs pasniedzējs, tieši tādēļ tiek rīkota akcija, lai publiski pateiktos skolotājiem," uzsvēra Mastiņš.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!


Jaunumi

Vairāk Jaunumi