Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +20 °C
Daļēji apmācies
Trešdiena, 15. maijs
Sofija, Taiga, Airita, Arita

Piecas izcilas pedagoģes saņem Ata Kronvalda prēmiju

3. septembrī Melngalvju namā notika Ata Kronvalda prēmijas pasniegšanas ceremonija, kurā tika apbalvoti pieci pedagogi par ilggadēju un ievērojamu ieguldījumu talantīgo skolēnu izglītošanā un skolēnu zinātniskās pētniecības darba vadīšanā. Goda zīmes pasniedza Valsts prezidents Andris Bērziņš un Ata Kronvalda fonda valdes priekšsēdētājs Henriks Danusēvičs.

Ata Kronvalda Premiju piešķirtas Gaļinai Ražepai, Puškina liceja krievu valodas un literatūras skolotājai, Ilvai Zvirgzdiņai, Baumaņu Kārļa Viļkenes pamatskolas mājturības un vizuālās mākslas skolotājai, Olgai Ķēniņai, Rīgas Zolitūdes ģimnāzijas dabaszinību un fizikas skolotāja, Zaigai Tenisonei, Rīgas Valsts 1. ģimnāzijas ģeogrāfijas un debašu pulciņa skolotājai, Laimdotai Pelšei, Salacgrīvas vidusskolas ķīmijas un bioloģijas skolotājai.

Svinīgajā ceremonijā pedagogi saņēma Valsts prezidenta un Ata Kronvalda fonda prezidenta Henrika Danusēviča parakstītus diplomus un medaļu ar Ata Kronvalda attēlu, kurus veidojusi māksliniece Elita Viliama, kā arī vienreizēju stipendiju.

Ata Kronvalda prēmija tiek pasniegta kopš 1989.gada, un pavisam godalgas saņēmuši 135 izcili izglītības darbinieki. Galvenie kritēriji Ata Kronvalda prēmijas piešķiršanai ir pretendenta mācīto skolēnu iegūtie apbalvojumi Latvijas mēroga un starptautiskajās olimpiādēs un zinātnisko darbu konkursos, talantīgo skolēnu vajadzībām izstrādāti un publicēti mācību līdzekļi, kā arī talantīgo skolēnu izglītošanai paredzētu valsts vai rajona mēroga pasākumu organizēšana.

Ata Kronvalda fonds dibināts 1994. Gadā, tā uzdevums ir celt zināšanu prestižu Latvijā, stimulēt pedagogu, zinātnieku un citu personu iesaistīšanos Latvijas talantīgāko jauniešu izglītošanā, popularizēt talantīgos skolēnus un to sasniegumus, viņu darba vadītājus un atbalstītājus.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!


Jaunumi

Vairāk Jaunumi