Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +22 °C
Daļēji saulains
Pirmdiena, 20. maijs
Venta, Salvis, Selva

Skolotājas un skolēnu strīda iemesls - komentāri Facebook

Kāda Floridas štata skolotāja atstādināta no darba un, visticamāk, tiks atlaista par to, ka disciplināri sodījusi skolēnus, kuri sociālajā tīklā Facebook par viņu rakstījuši aizskarošus komentārus, ziņo izglītības portāls un skolvadības sistēma E-klase.lv

Skolas valde lēmumu par šo konfliktu gatavojas pieņemt aprīlī, taču jau tagad tas izraisījis plašu rezonansi - daudzi ir neizpratnē par skolēnu visatļautību, raksta interneta ziņu vietne Eschoolnews.com.

Skandāla epicentrā nokļuvusi spāņu valodas skolotāja Angelika Kraikšenka, kura liegusi iespēju doties ekskursijā uz Salvadora Dalī muzeju vairākiem skolēniem, kuru Facebook lapās bija publicēti skolotājai neglaimojoši izteikumi. Pasko skolu apgabala vadītāja Hetere Fiorentino, kura izmeklējusi notikušā apstākļus, uzsvērusi, ka skolotāja sodīta ne tik daudz par skolēnu neņemšanu ekskursijā, kā par metodēm, kādas izmantojusi, lai noskaidrotu, ko bērni par viņu raksta savos Facebook profilos.

Veiktā izmeklēšana liecina, ka pedagoģe, acīmredzot, uzzinājusi, ka publicēti viņu aizskaroši teksti, klases priekšā izsaukusi kādu meiteni, kurai iedevusi savu mobilo tālruni, piespiežot piereģistrēties Facebook. Līdz ar to skolotāja faktiski nesankcionēti ieguvusi pieeju gan šīs meitenes, gan viņas klasesbiedru kontiem. Nākamajā dienā pusdienas pārtraukumā skolotāja izmantojusi cita skolēna mobilo tālruni, lai pārbaudītu, kādi komentāri par viņas rīcību parādās sociālajā tīklā. Turklāt viņa uzdevusi šim skolēnam un viņa draugiem informēt par tiem, kuri atļaujas publicēt aizskarošus komentārus vai vienkārši kritizēt skolotāju. Pamatojoties uz šiem ziņojumiem, A. Kraikšenka pēc dažām dienām klases priekšā izsaukusi skolēnus, kuriem paziņojusi, ka viņiem tiek liegta iespēja doties ekskursijā. H. Fiorentino slēdzienā skolotājas rīcība nosaukta par neprofesionālu un nepieņemamu.

Reģionālā avīze Tampa Tribune vēsta, ka skolotāja nolīgusi advokāti un atsakās sniegt komentārus par notiekošo. Viņas vīrs Īens Kraikšenks tikmēr nācis klajā ar citu notikušā versiju, apgalvojot, ka sieva tikai reaģējusi uz vairāku skolēnu sūdzībām, ka viņu klasesbiedri izmanto Facebook, lai publiskotu skolas darbiniekus un klasesbiedrus aizskarošu informāciju. Ī. Kraikšenks paudis neizpratni, kādēļ vienīgā vainīgā izrādījusies skolotāja, bet aizskarošo komentāru autori, ja atskaita ekskursijas liegšanu, nav sodīti. Jāpiebilst, ka komentāros pie šī raksta dominē viedoklis, ka principā skolotājas rīcība bijusi pareiza, jo cilvēki jau kopš bērnības jāradina pie tā, ka par demonstratīvu necieņas izrādīšanu viņiem nāksies atbildēt.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!


Jaunumi

Vairāk Jaunumi