Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Ar trim lauztām ribām: Ārstu nevīžība izglābj

Augusta centrālais sporta notikums Latvijā bija nedēļas laikā aizvadītie trīs Pasaules čempionāta posmi motokrosā. Tiem paralēli notika arī sacensības jaunizveidotajā EMX Open klasē. Stāsta Toms Macuks, kurš pirmajā posmā uzvarēja abos braucienos, bet jau otrajā salauza trīs ribas. Neskatoties uz to, viņš saglabā reālas cerības uz titulu.

Jāizmanto iespēja

Šo sezonu gribēju veltīt tikai Latvijas un Baltijas čempionāta sacensībām, jo ikdienā trenēju jauniešus, kam aiziet daudz laika, tāpēc pats nevaru aizvadīt tik profesionālus treniņus, kā vajadzētu. Tomēr Eiropas čempionātā tika izveidota jauna klase, kas notiek paralēli ar pasaules čempionātu, un trīs posmi tiek aizvadīti tepat mājās, tāpēc pašā pēdējā brīdī izlēmām, ka sportiskā forma ir diezgan laba un šī iespēja jāizmanto. Pēdējais stimuls bija nedēļu pirms sacensībām, kad Latvijas čempionāta pirmajā posmā uzvarēju abos braucienos.

Es Ķegumā būtu varējis braukt arī prestižākajā MXGP klasē, un, redzot dalībnieku sastāvu, bija reāla iespēja iekļūt punktos, tomēr nosliecāmies par labu Eiropas čempionātam, kur zinājām, ka jācīnās par trijnieku. Labāk medaļas nekā 15.–20. vieta – šobrīd man nav ambīciju sevi apliecināt pasaulē, turklāt Eiropa ir mans nepiepildītais sapnis, jo 2013. gadā šajā klasē, kad tā notika atsevišķi no pasaules čempionāta, paliku otrais, titulu zaudējot tikai par vienu punktu. 

Ārstu nevīžība izglābj

Pirmais posms sanāca ļoti labs. Jutos labi, bija liels karstums, kas man nāca par labu, jo fiziskā sagatavotība ir augstā līmenī. Pārējie sagura, biju spējīgs viņus apdzīt un uzvarēju abos braucienos. Pāris dienu vēlāk sekoja dramatisks otrais posms, kurā abos braucienos tiku pie nullēm. Pirmajā mani diskvalificēja. Trasē bija ātrumu slāpējošs lēciens, kuram zemāk tika iebraukta špūre pa malu, un es to izmantoju. Tomēr izrādās, ka kādā vietā bija palicis trasi norobežojošais stabiņš, kuru neredzēju, un sanāca, ka it kā nogriezu trasi, tomēr īstenībā tā bija braukšana pa ārējo malu. Viens no igauņu tiesnešiem to ieraudzīja un noziņoja. Nākamajā dienā pasaules čempionātā pa turieni brauca lielākā daļa, bet viņiem nekāda soda nebija.

Pēc diskvalifikācijas biju morāli sagrauts, un otrajā braucienā sekoja ļoti slikts starts, bet pēc tam otrajā taisnē priekšā braucošajam sportistam šķērsām sameta moci, viņš ar savu pakaļējo riteni trāpīja pa manu priekšējo, un piedzīvoju smagu kritienu. Izrādījās, ka ir lauztas trīs ribas, turklāt divas ar dislokāciju. Cietu lielas sāpes, bet trasē uz vietas veiktajā rentgenā franču dakteri neko neieraudzīja. Labi, ka tā, jo pretējā gadījumā man neļautu piedalīties trešajā posmā. Jābūt aklam, lai neatrastu šādu lūzumu. Pateicoties trīs pretsāpju špricēm, piedalījos trešajā etapā un izdevās abus braucienus nobraukt pa otro vietu. Pēc tā divas naktis sāpju dēļ nespēju gulēt, pirmdien aizgāju pie ārsta un tur beidzot konstatēja lūzumu. Tad bija skaidrs sāpju iemesls. Tagad jāatpūšas, jāsaved sevi kārtībā.

Izredzes ir labas

Pirms Ķeguma bija plānots, ka EMXOpen čempionātā palicis vēl tikai viens posms, bet tagad paziņots, ka arī novembra sākumā Pjetramuratas trasē Itālijā tomēr notiks uzreiz trīs etapi. Ar vienu posmu būtu par maz, lai atgūtu 37 punktus pret Karelu Kutsaru, bet tagad būs trīs etapi trasē, kas viņam nav parocīga. Jāsagatavojas un jādara viss, lai labi nostartētu. Kopā ar Rodeo komandu šogad ejam uz diviem tituliem – gan Latvijas, gan Eiropas čempiona.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Zinātāji zina vislabāk

Latvijas spožākajiem prātiem sportā reizi divās nedēļās ir svētku diena, jo notiek Sporta viktorīnas spēle, kurā viņiem tiek dota iespēja pārbaudīt savas spējas un uzzināt ko jaunu. Šī gada 2. februār...

Intervijas

Vairāk Intervijas


Portrets

Vairāk Portrets


Tuvplānā

Vairāk Tuvplānā