Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +18 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 16. septembris
Asja, Asnate, Dāgs

Basketbola un volejbola draudzība Arēnā Rīga

14. un 15. septembrī Arēnā Rīga gaidāms kāds iepriekš nepieredzēta formāta turnīrs – Fracht Baltijas Superkauss, kurā par tituliem cīnīsies gan basketbola, gan volejbola komandas. Volejbolā divi Latvijas klubi tiksies ar Igaunijas vienībām, bet basketbolā spēkus samēros Latvijas un Lietuvas komandas. Par gaidāmajām sacensībām stāsta to idejas autors un Latvijas Volejbola federācijas valdes loceklis Kārlis Volodins.

Volejbola klubu debija Arēnā. Pērnā gada beigās pievienojos volejbola federācijas valdei ar mērķi attīstīt jaunatnes volejbolu. Tomēr paralēli galvā nāca arī citas idejas par to, ko labu paveikt Latvijas sportam un volejbolam. Iepriekšējo reizi Baltijas Superkauss volejbolā notika 2015. gadā, kad vēl pats spēlēju un uzvarēju. Radās ideja šo turnīru atdzīvināt un vienlaikus padarīt skaļāku, lai piesaistītu vairāk skatītāju. Volejbola klubu spēles Arēnā Rīga līdz šim nekad nav notikušas un vieniem pašiem mums šo halli būtu grūti piepildīt. Ņemot vērā manu draudzību ar Latvijas Basketbola līgu direktoru Salvi Mētru, nonācām pie tā, ka sacensības varētu rīkot kopā ar basketbolu. Kad viņu uzrunāju, izrādījās, ka arī viņu pusē jau bijusi doma par augsta līmeņa pirmssezonas turnīra nepieciešamību.

Spēļu maratons. Lai arī pirmās spēles sāksies jau plkst. 11 no rīta, cilvēkiem arēnā būs ko darīt visas dienas garumā. Būs atvērtas ēdināšanas vietas, katras spēles laikā paredzēti dažādi konkursi un priekšnesumi, tāpat būs arī izklaides vietas arēnas gaiteņos. Izturīgākie varēs Arēnā Rīga pavadīt visu dienu no rīta līdz vakaram, citi nākt uz tām spēlēm, kas viņus interesē vairāk. Mūsu cerība ir vienot sporta fanus, lai basketbola līdzjutēji var uzmest aci volejbolam un arī otrādi, izbaudot abu sporta veidu burvību.

Finālā būs Latvija. Volejbola sacensībās piedalīsies šī gada mūsu valsts čempioni Jēkabpils Lūši un Robežsardze/Rīga komanda kā mājinieki. Igauņus pārstāvēs divi viņu visvairāk titulētie klubi – valsts čempioni Tallinas Selver/TalTech un Baltijas līgas finālisti Tartu Bigbank. Gaidāms augstas raudzes volejbols. Pusfinālā savā starpā spēlēs Latvijas un Igaunijas klubi, līdz ar to jau tagad zināms, ka pa vienai mūsu vienībai būs gan finālā, gan spēlē par trešo vietu. Cerams, ka Latvijas klubiem palīdzēs mājas sienas un kuplā skaitā sanākušie līdzjutēji. Es pats desmit gadu nospēlēju Baltijas volejbola līgā un tolaik varēju tikai sapņot par iespēju doties laukumā Arēnā Rīga.

Ieinteresēt nākotnei. Basketbolā Latviju pārstāvēs pagājušās sezonas finālisti VEF Rīga un Rīgas Zeļļi, bet no Lietuvas puses būs abas šīs valsts bronzas sērijas dalībnieces – Panevēžas 7bet-Lietkabelis un Viļņas Wolves Twinbet. Basketbola klubu piesaistē piedzīvojām dažādus izaicinājumus, bija vēlme redzēt visu Baltijas valstu čempionus un varbūt pat kādu Eirolīgas dalībnieci. Lai arī sākotnējie plāni šogad nav piepildījušies, šī ir mūsu iespēja sarīkot tādu turnīru, lai nākotnē spētu ieinteresēt nomināli spēcīgākos Lietuvas un, iespējams, arī Eiropas klubus.

Sporta vienotība. Spēcīgs pirmssezonas turnīrs ir lieliska iespēja abiem sporta veidiem, sportistiem, klubiem un sponsoriem atrādīties, kā arī uzkurināt lielāku intrigu pašai sezonai. Šobrīd koncentrējamies uz veiksmīgu šī turnīra aizvadīšanu un tikai pēc tam domāsim par nākotni. Šis ir viens no piemēriem, kad laba draudzība un sporta sabiedrības vienotība dod iespēju sportam kā tādam sevi izcelt saulītē. Esmu pārliecināts, ka šī ir lieliska ideja, kas dos pienesumu abiem sporta veidiem.

 

FRACHT BALTIJAS SUPERKAUSS BASKETBOLĀ UN VOLEJBOLĀ

Arēnā Rīga

Sestdiena, 14. septembris

• Plkst. 11.00 Selver/Taltech - Tartu Bigbank

• Plkst. 14.00 Jēkabpils Lūši - Robežsardze/Rīga

• Plkst. 17.00 Rīgas Zeļļi - Panevēžas Lietkabelis

• Plkst. 20.00 VEF Rīga - Viļnas Wolves

Spēļu tiešraides vērojamas TV4 un Sportacentrs.com

 

Svētdiena. 15. septembris

• Plkst. 11.00 Spēle par trešo vietu volejbolā

• Plkst. 14.00 Spēle par trešo vietu basketbolā

• Plkst. 17.00 Fināls volejbolā

• Plkst. 20.00 Fināls basketbolā

Spēļu tiešraides vērojamas LTV7


Rakstu lasiet arī žurnāla Sporta Avīze septembra numurā! Žurnāla saturu gan drukātā, gan digitālā formātā iespējams abonēt mūsu mājaslapā ŠEIT!

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Reiz bija Daugava

Latviešu futbola līdzjutēji ir Eiropas futbola rudens gaidās, jo Latvijas čempionvienība RFS atkal spēlēs eirokausu pamatturnīrā. Tagad tas šķiet neiedomājami, bet pusgadsimtu mēs bijām atrauti ...

Intervijas

Vairāk Intervijas


Portrets

Vairāk Portrets


Tuvplānā

Vairāk Tuvplānā