Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Sestdiena, 20. aprīlis
Mirta, Ziedīte

Motivācija kļūt vēl labākam

Būt otrajam latvietim, kurš virs galvas cēlis Stenlija kausu. Tieši tik ambiciozi mērķi ir jaunajam hokejistam Martinam Klaucānam (14). Izlaidis gandrīz pilnu sezonu traumu dēļ, viņš laukumā atgriezies ar papildu motivāciju kļūt vēl labākam un, lai to paveiktu, strādā praktiski katru dienu. Plašāk stāsta pats jaunais hokejists!

Kolīdz iemācījos staigāt, tētis, kurš pats spēlēja hokeju, mani uzlika uz slidām, un devos trenēties pie Agras Rožkalnes, bet mamma nopirka pirmo formu. Tā bijusi nedaudz par lielu un, kā vecāki stāsta, izskatījusies ļoti smieklīgi. Savukārt hokeja komandai pievienojos jau četru gadu vecumā. Iepatikās, ka spēle ir ātra, likās interesanta. Man patika slidot un tas arī ļoti labi sanāca.

Gandrīz visu pagājušo sezonu izlaidu, jo piedzīvoju traumu pēc traumas un rehabilitācija prasīja pusgadu. Nespēlējot tik ilgu laiku, nedaudz nolaidās rokas, bet tajā pašā laikā arī ieguvu motivāciju kļūt vēl labākam. Apzinājos, ka esmu daudz iekavējis – pārējie gājuši uz priekšu, kamēr es stāvēju uz vietas –, tāpēc vajadzēja smagi strādāt. Atlabšanas laikā neko nevarēju darīt, bet ļoti gribējās. Tikko kā kaut ko atļāva, uzreiz sāku strādāt.

Manas stiprās puses ir fiziskā sagatavotība, slidošana, metiens jeb viss, kas saistīts ar roku un kāju darbu. Savukārt uzlabot nepieciešams domāšanu, jāsakārto galva, lai spēles laikā būtu mazāks uztraukums. Ļoti patīk agresivitāte, kādu ielikt bortā, tomēr spēka spēle ir arī grūtākā hokeja sastāvdaļa, jo tā jāveic ļoti uzmanīgi, lai mani nenoraidītu vai es nesatraumētos, kad kāds iebortē. Ledus un fiziskie treniņi notiek principā katru darbadienu, savukārt brīvdienās jāaizvada spēles. Savienot ar skolu to ir grūti, dažreiz jāaiziet no pēdējām stundām, bet man izdodas. 

Visu mūžu trenējos pie Jura Ozola. Viņš vienmēr mēģinājis mani pavilkt uz augšu, grib dot tikai to labāko. Savukārt gadu mans treneris ir arī Agris Saviels. Mani lielākie sasniegumi – agrāk ilgstoši spēlēju pie 2006. gadā dzimušajiem jeb divus gadus vecākiem puišiem, uzvarējām turnīrā Ķīnā un no tā man ir foršas atmiņas. Savukārt šosezon izcīnījām ceturto vietu Somijas čempionātā. 

Kļūt par profesionālu hokejistu ir mans dzīves mērķis. Tiecos uz Nacionālās hokeja līgas (NHL) sasniegšanu un vēlos būt otrais latvietis, kurš paceļ Stenlija kausu. Iespaidojos no daudziem labākajiem hokejistiem, tomēr īpaši jāizceļ Konors Makdeivids. Viņš ir ātrāks par visiem pārējiem. Pat treneris saka, ka otra tāda spēlētāja nebūs.

Latvijas izlasei pasaules čempionātā būs nedaudz jāpiepūlas, bet domāju, ka klāsies labi. Šogad spēlēs vairāk jauno hokejistu un ceru, ka līdz laikam, kad nākamreiz čempionāts notiks Rīgā, arī es jau būšu sastāvā. Mans hobijs ir būt aktīvam un brīvajā laikā cenšos darīt jebko, kas saistīts ar sportu. 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Vēlme pēc piedzīvojuma

Kaut arī visi viņi pat nav bijuši Porto pilsētā, ducis Latvijas spēlētāju šosezon veidoja vēsturē pirmās Portugāles hokeja komandas Porto kodolu, sacenšoties Spānijas čempionātā. Šis piedzīvojums a...

Intervijas

Vairāk Intervijas


Portrets

Vairāk Portrets


Tuvplānā

Vairāk Tuvplānā