Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Svētdiena, 28. aprīlis
Terēze, Gundega

Rīgas Zeļļi uzvar Ventspils basketbolistus; VEF Rīga galotnē piekāpjas Prometey

Rīgas Zeļļi komanda svētdien Arēnā Rīga Pafbet Latvijas-Igaunijas Basketbola līgas (LIBL) mačā uzvarēja valsts vicečempioni Ventspili. Spēlējot mājinieku statusā, Rīgas Zeļļi bija pārāki ar rezultātu 89:86 (23:28, 18:14, 25:23, 23:21).

Rīgas komandas jaunieguvums Aizija Osborns izcēlās ar 24 punktiem un septiņām atlēkušajām bumbām, Toms Skuja guva 17 punktus, izcīnīja sešas bumbas zem groziem un atdeva četras rezultatīvas piespēles, Zigmārs Raimo guva 14 punktus, savāca astoņas atlēkušās bumbas un pārtvēra astoņas piespēles, bet Francim Lācim bija desmit punkti.

Ventspilniekus no zaudējuma neglāba Išmaela El-Amina 30 gūtie punkti un sešas atlēkušās bumbas. Linards Jaunzems guva 21 punktu un izcīnīja septiņas bumbas zem groziem, Fransisam Ošī bija 13 punkti, bet komandas kapteinim Artūram Ausējam - astoņas atlēkušās bumbas un septiņas rezultatīvas piespēles.

Vēl minūti pirms pamatlaika beigām rezultāts bija neizšķirts 85:85 līdz Osbrons ieguva "Rīgas Zeļļiem" vadību, kuru mājinieki no rokām neizlaida. "Ventspilij" pēdējā uzbrukumā papildlaika panākšanai vajadzēja realizēt tālmetienu, taču Ošī no distances nebija precīzs.

Tikmēr Rīgā bāzētais Ukrainas klubs "Prometey" svētdien "Arēnā Rīga" "Pafbet" Latvijas-Igaunijas Basketbola līgas (LIBL) mačā nosargāja panākumu pār "VEF Rīga" un izcīnīja piekto panākumu pēc kārtas.

"Prometey" mājinieku lomā ar 70:66 (28:19, 12:8, 12:19, 18:21) bija pārāki pār "VEF Rīga", kas piedzīvoja trešo neveiksmi sešos mačos.

"Prometey" jau pirmajā ceturtdaļā iekrāja deviņu punktu pārsvaru, bet puslaika pārtraukumā "vefieši" devās ar -13. Trešajā ceturtdaļā "VEF Rīga" vienībai izdevās sadeldēt pretinieku pārsvaru līdz septiņiem punktiem, kamēr noslēdzošās ceturtdaļas ievadā "vefieši" pēc diviem precīziem tālmetieniem bija iedzinējos tikai ar -3.

Lai gan "VEF Rīga" vēl pēdējā minūtē izdevās saglabāt intrigu, samazinot pretinieku pārsvaru līdz diviem punktiem, mača izskaņā "Prometey" rindās Keilebs Agada meta grozā divus soda metienus un atguva četru punktu pārsvaru, bet "vefieši" pēdējā uzbrukumā vairs nespēja gūt punktus.

Uzvarētāju rindās rezultatīvākais ar 22 punktiem bija Markuss Kīns, kamēr vēl deviņus un astoņus punktus pievienoja attiecīgi Ronalds Mārčš un Ivans Tkačenko.

"Prometey" ar pieciem panākumiem tikpat mačos turnīra tabulā atrodas otrajā vietā, "Zeļļi" ar bilanci 5-1 ir ceturtie, kamēr "VEF Rīga" (3-3) ierindojas septītajā pozīcijā.

Bez Rīgā bāzētās Ukrainas komandas "Prometey" LIBL šosezon startē "VEF Rīga", "Ventspils", "Liepāja", "Ogre", "Latvijas Universitāte", "Valmiera Glass"/"Vidzemes Augstskola" un "Rīgas Zeļļi". Igauniju LIBL pārstāv Tallinas "Kalev"/"Cramo", "Tartu Universitāte"/"Maks & Moorits", "Parnu Sadam", "Viimsi", Raplas "Avis Utilitas", Tallinas "TalTech"/"Optibet", "Keila" un Tallinas "Kalev".

Pamatturnīrā komandas sacentšas divu apļu turnīrā, pēc kura astoņas labākās piedalīsies izslēgšanas spēlēs. Ceturtdaļfinālā un pusfinālā uzvarētāji tiks noskaidroti sērijās līdz divām uzvarām, bet finālā notiks viena spēle tās komandas laukumā, kura pamatturnīrā būs augstākā vietā.

Latvijas un Igaunijas labākie vīriešu basketbola klubi apvienotā čempionātā pirmo reizi spēlēja 2019.gada sezonā, kad sacensībās piedalījās 15 komandas. Finālčetrinieka turnīrā par līgas pirmajiem uzvarētājiem kļuva "Ventspils" basketbolisti.

Pagājušajā sezonā "Final 4" turnīra finālā par čempioniem kļuva Slobožanskas "Prometey" basketbolisti.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

RFS futbolisti spraigā derbijā pārspēj Riga komandu

Pašreizējā Latvijas čempione RFS sestdien Tonybet futbola virslīgas pirmā apļa pēdējās, devītās kārtas mačā viesos ar rezultātu 2:1 (1:0) uzveica vicečempioni Riga un pēc uzvaras pār tiešo konkuren...

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi