Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

TTT Rīga basketbolistes Eirolīgā piedzīvo sagrāvi pret Latas BLMA

Rīga" trešdien Starptautiskās Basketbola federācijas (FIBA) Eirolīgas spēlē Rīgā smagi zaudēja Latas BLMA komandai no Francijas.

Pēc pusotras spēles minūtes, trīspunktu metienu realizējot Ievai Pulverei un divus punktus pievienojot Džesmīnai Tomasai, mājinieces izvirzījās vadībā ar 5:0, taču viešņas atbildēja ar desmit pēc kārtas gūtiem punktiem, ceturtās minūtes izskaņā izvirzoties vadībā ar 10:5.

Arī puslaika turpinājumā, Latas vienībai lauvas tiesu punktu gūstot no groza apakšas, punktu starpība turpināja strauji augt viešņu labā, puslaika beigās sasniedzot graujošo 50:22.

Francijas vienībā 19 punktus bija guvusi Heilija Pītersa, bet 14 - Olīvija Opupa. Mājinieču rindās Tomasa bija guvusi astoņus punktus, taču arī piecreiz kļūdījusies.

Trešajā ceturtdaļā rīdziniecēm izdevās nedaudz samazināt punktu starpību, pēc Šantelas Hendijas trīspunktu metiena pusotru minūti līdz ceturtdaļas beigām panākot 39:60.

Tuvāk "TTT Rīga" netika, pēdējā ceturtdaļā toni atkal nosakot viešņām.

Mājiniecēm Tomasa guva 13 punktus, taču arī deviņreiz kļūdījās. Septiņus punktus guva Hendija, sešus - Daugile Šarauskaite, kura izcīnīja arī 11 atlēkušās bumbas.

Viešņām Pītersa sakrāja 26 punktus un astoņas atlēkušās bumbas. 15 punktus guva Epupa, 14 punktus un septiņas atlēkušās bumbas sakrāja Sidnija Vollesa, bet desmit punktus - Ana Filipa.

Rīgas komanda ar izcīnītam piecām uzvarām un septiņiem zaudējumiem A grupā ieņem piekto vietu, bet pretinieces ar sešiem panākumiem 11 mačos ir apsteigušas rīdzinieces un pakāpušās uz ceturto vietu.

Jauno gadu rīdzinieces iesāka ar uzvaru viesos pār Venēcijas "Umana Reyer", pārspējot Itālijas čempiones ar rezultātu 62:54. Tikmēr viešņas pēdējā aizvadītajā līgas spēlē bija piedzīvojušas sagrāvi pret Jekaterinburgas UGMK, zaudējot ar 53:108.

Iepriekšējā savstarpējā spēlē uzvaru savā laukumā ar 63:54 izcīnīja BLMA vienība.

Eirolīgas pamatturnīru plānots noslēgt 1.februārī. Katras grupas četras labākās komandas kvalificēsies izslēgšanas spēlēm, bet piekto un sesto vietu īpašnieces sezonu turpinās Eiropas kausā.

Par čempionēm pagājušajā sezonā kļuva Jekaterinburgas UGMK, finālā uzvarot Salamankas "Perfumerias Avenida".

"TTT Rīga" iepriekšējā sezonā Eirolīgā pamatturnīrā zaudēja visās sešās spēlēs un neiekļuva izslēgšanas mačos. Turnīrs notika pēc "burbuļa" principa divos sabraukumos, bet šosezon komandas atgriezušās pie ierastā formāta. Pieticīgais rezultāts lielā mērā bjja saistīts ar spēļu prakses trūkumu, jo komanda no novembra sākuma ārkārtējās situācijas dēļ nevarēja aizvadīt mačus. Lai iegūtu spēļu praksi, "TTT Rīga" decembra vidū nolēma spēlēt Eiropas Sieviešu basketbola līgā, kurā izdevās izcīnīt bronzu.

"TTT Rīga" arī astoto reizi pēc kārtas un kopumā 20.reizi kluba vēsturē izcīnīja uzvaru Latvijas Sieviešu basketbola līgā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi