Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +17 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 2. maijs
Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

Latvijas basketbolisti Taivānā pārspēj Puertoriko izlasi

Latvijas vīriešu basketbola izlase svētdien Taivānā pirmspēdējā pārbaudes mačā pirms Pasaules kausa finālturnīra pārspēja Puertoriko. Latvija svinēja uzvaru ar 84:72 (14:13, 21:20, 23:18, 26:21).

Rolands Šmits, trāpot četrus no sešiem tālmetieniem, kā arī izcīnot piecas atlēkušās bumbas, un Artūrs Žagars, sakrājot arī piecas atlēkušās bumbas un četras rezultatīvas piespēles, Latvijas izlases labā guva pa 14 punktiem, ziņo Latvijas Basketbola savienība (LBS). Dāvis Bertāns guva 13 punktus, realizējot pusi no astoņiem tālmetieniem, bet desmit punktus sakrāja Mareks Mejeris, realizējot visus piecus divpunktu metienus.

Pretinieku rindās 14 punktus un piecas atlēkušās bumbas sakrāja Ismaels Romero, bet 12 punktus guva Ītens Tompsons.

Latvijas basketbolisti precīzāk meta divpunktu (54,8%:52,6%) un trīspunktu (36,4%:22,7%) metienus, taču soda metienus labāk izpildīja Puertoriko komanda (63,6%:73,9%).

Puertoriko izcīnīja par divām atlēkušajām bumbām vairāk (40:38), bet latvieši bija pārāki rezultatīvās piespēlēs (19:8) un bloķētajos metienos (3:2).

Pirmais puslaiks pagāja līdzīgā cīņā, biežāk vadībā esot Latvijas izlasei. Pirmos trīs punktus guva Latvija, bet pēc septiņiem pēc kārtas gūtiem punktiem Puertoriko panāca 11:7 vadību. Nākamos četrus punktus guva Latvijas basketbolisti, otrā puslaika vidū panākot lielāko pārsvaru puslaikā - 27:21.

Tomēr nākamos piecus punktus guva Puertoriko, kas atguva vadību ar 30:29.

Turpinot astoņu punktu izrāvienu otrā puslaika sākumā Latvija panāca 41:33, brīdi vēlāk - 44:35. Rezultatīvā ceturtdaļā lielāko pārsvaru Latvija sasniedza tās otrajā daļā (57:44).

Ceturtās ceturtdaļas sākumā Rolands Šmits ar diviem tālmetieniem panāca 66:55, bet pēc Mareka Mejera grozā no augšas triektas bumbas pēc Aigara Šķēles piespēles Puertoriko bija spiesta pieprasīt minūtes pārtraukumu - 70:58 Latvijas labā.

Pēc vēl diviem Mejera no groza apakšas gūtiem punktiem pēc Jāņa Timmas, kuram tā bija pirmā pārbaudes spēle šajā ciklā, piespēles tika sasniegts līdz tam spēlē lielākais pārsvars - 72:58.

Ceturtdaļas vidū tālmetienu trāpīja arī Timma, panākot 75:58.

Spēles beigās Puertoriko rezultāta starpību samazināja, taču apdraudēt Latvijas uzvaru nespēja.

Pirms došanās uz Džakartu Latvijas basketbolisti otrdien Taivānā cīnīsies arī ar Lietuvu. Puertoriko un Lietuvas mačā sestdien uzvarēja lietuvieši (93:80).

Āzijā Latvijas izlases rīcībā ir 14 basketbolisti: Rodions Kurucs, Mareks Mejeris, Dāvis Bertāns, Dairis Bertāns, Anžejs Pasečņiks, Jānis Timma, Rolands Šmits, Artūrs Strautiņš, Klāvs Čavars, Aigars Šķēle, Andrejs Gražulis, Artūrs Kurucs, Artūrs Žagars, Kristers Zoriks. Finālturnīram varēs pieteikt 12 basketbolistus.

Sestdien visi 14 basketbolisti aizvadīja pilnvērtīgu treniņu. Komandai ir pievienojies arī Jānis Strēlnieks un Kristaps Porziņģis, kuri trenējas saskaņā ar rehabilitācijas plānu, taču Pasaules kausa izcīņā palīdzēt nevarēs.

Latvijas un Puertoriko komandas līdz šim bija tikušās vienreiz - 2016.gadā Belgradā olimpiskā kvalifikācijas turnīrā pusfinālā latvieši piekāpās ar 70:77.

Visās četrās Latvijā aizvadītajās spēlēs latvieši izcīnīja uzvaras - Liepājā ar 87:77 uzvarēja Zviedriju, bet Rīgā ar 82:57 - Gruziju, ar 74:69 - Dominikānas Republiku un ar 94:57 - Somiju.

Otrdien Latvijas basketbola zvaigzne Porziņģis paziņoja, ka pēdas savainojuma dēļ nevarēs piedalīties Pasaules kausa finālturnīrā, kur nespēlēs arī traumas ārstējošie Rihards Lomažs un Strēlnieks. Pirms došanās uz Āziju no izlases tika atskaitīti Toms Leimanis un ar komandu treniņprocesā strādājušais Mārcis Šteinbergs.

Pasaules kausa finālturnīrs no 25.augusta līdz 10.septembrim notiks Indonēzijā, Japānā un Filipīnās. Latvijas izlase apakšgrupas spēles, kurās tiksies ar Franciju, Kanādu un Libānu, aizvadīs Indonēzijas galvaspilsētā Džakartā.

Latvijas vīriešu basketbola izlases kandidātu saraksts 2023.gada Pasaules kausa finālturnīram:

Rodions Kurucs (Mursijas UCAM, Spānija), Mareks Mejeris (Klužas-Napokas "U-Banca Transilvania", Rumānija), Dāvis Bertāns (Oklahomasitijas "Thunder", NBA), Dairis Bertāns ("VEF Rīga"), Anžejs Pasečņiks ("Palencia", Spānija), Jānis Timma (bez kluba), Rolands Šmits (Kauņas "Žalgiris", Lietuva), Artūrs Strautiņš (Tortonas "Derthona", Itālija), Klāvs Čavars (Jokohamas "Exellence", Japāna), Aigars Šķēle (Lielpolijas Ostruvas "Stal", Polija), Andrejs Gražulis (Trento "Aquila", Itālija), Artūrs Kurucs (Patras "Promitheas", Grieķija), Artūrs Žagars (Ķēdaiņu "Nevežis", Lietuva), Kristers Zoriks (Izmiras "Petkim Spor", Turcija).

(Precizēts spēlētāju gūto punktu skaits, papildināta 3.rindkopa, pievienota 4.-6.rindkopa.)

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Gaida pēdējo papildinājumu

Eiropā spēlējošajiem izlases kandidātiem sezona klubos ir beigusies, un sastāvs sāk iezīmēties.

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi