Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +20 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

Mejeris no FIBA Čempionu līgas finālistes Hapoel pārceļas uz Rumāniju

Latvijas basketbolists Mareks Mejeris karjeru turpinās Rumānijas čempionvienībā Klužas-Napokas U-Banca Transilvania, ziņo komanda.

Pagājušajā sezonā 31 gadu vecais Mejeris kopā ar Izraēlas klubu Jeruzalemes "Hapoel" aizcīnījās līdz Starptautiskās Basketbola federācijas (FIBA) Čempionu līgas (ČL) finālam, kurā ar 70:77 (7:14, 21:23, 27:20, 15:20) piekāpās Bonnas "Telekom" no Vācijas.

Mejeris pagājušās sezonas ČL turnīrā 17 spēlēs vidēji mačā guva 7,4 punktus un izcīnīja 3,7 atlēkušās bumbas zem groziem, bet Izraēlas čempionātā, kur arī nācās samierināties ar sudraba godalgām, Latvijas basketbolists 19 spēlēs guva caurmērā 6,7 punktus un sakrāja 4,9 atlēkušās bumbas zem groziem.

Klužas-Napokas klubs pagājušajā sezonā Rumānijas čempionāta finālā ar 4-2 pārspēja "Oradea", triumfēja Rumānijas kausa izcīņā, bet ULEB Eirokausā A grupā palika devītajā vietā desmit komandu konkurencē un izslēgšanas spēlēm nekvalificējās.

Karjeras laikā Mejeris pārstāvējis "Liepājas Lauvas" un "VEF Rīga", kā arī spāņu vienības "Clavijo", "Fuenlabrada" un "Burgos", franču "Elan Chalon", Krievijas klubu Permas "Parma" un Itālijas komandu Pezāro "Victoria Libertas".

Latvijas izlasē Mejeris debitēja 2011.gadā un piedalījies trīs Eiropas čempionātos. Uzbrucējs ir kandidāts uz dalību 2023.gada Pasaules kausa finālturnīrā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi