Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Livonia pārspēj Geležinas Vilkas un nodrošina vietu Baltijas Top līgas pusfinālā

Svētdien, 10. septembrī, Upesciema stadionā notikušajā Baltijas Top līgas spēlē regbijā mājinieki AlphaLane/Livonia, parādot ļoti labu sniegumu, ar 35:21 pārspēja vienu no vadošajām šīs līgas komandām Viļņas Geležinis Vilkas, izcīnot piekto uzvaru sešās spēlēs un jau simtprocentīgi nodrošinot vietu pusfinālā, informē RK Livonia pārstāvis Ivars Bācis.

Šo svētdien Garkalnes Regbija kluba “Livonia” komanda “AlphaLane/Livonia” labas kvalitātes sagatavotajā Upesciema stadionā aizvadīja sesto spēli šī gada Baltijas Top līgā, pirmspēdējā grupu fāzes cīņā savā laukumā uzņemot vienu no sīvākajiem konkurentiem par vietu pusfinālā un turnīra tabulas augšgalā – Lietuvas galvaspilsētas komandu “Geležinis Vilkas”. Abām komandām līdzšinējās piecās spēlēs bija identiska bilance, proti, izcīnītas četras uzvaras un piedzīvots tikai viens zaudējums. Zīmīgi, ka gan “Livonia”, gan “Geležinis Vilkas” vienīgo zaudējumu bija piedzīvojušas pret vienu un to pašu pretinieku – pagājušā gada čempioniem “Vairas-Kalvis-Jupoja”.

Dzelzs vilki no Viļņas bija daudz labāk nekā pērn sākuši šo sezonu, esot vienīgajiem pēc ceturtās kārtas, kuri nebija izjutuši zaudējuma rūgtumu. Tikai pagājušā spēlē Viļņas klubs pirmo reizi sezonā atzina pretinieku pārākumu, ar 24:34 zaudējot “Vairas”. Savukārt livonieši ir pakāpeniski uzņēmuši apgriezienus. Pēc zaudējuma otrajā spēlē “Vairas” un izmocītas uzvaras pēdējās 15 minūtēs pret Viļņas regbija akadēmijas komandu pēdējās divās spēlēs tika pārspētas spēcīgās “Baltrex” un “Ažuolas”. Ne tikai fakts, ka tika uzvarētas divas spēcīgas Lietuvas komandas, bet priecēja arī parādītā spēles kvalitāte, kas ar katru spēli RK “Livonia” uzlabojās.

Ne tikai iekļūšana četriniekā jeb tikšana uz izslēgšanas kārtu bija svarīgs aspekts šajā spēlē, bet pacīnīšanā par līderpozīcijām tabulā, jo tāda pat bilance pirms sestās kārtas bija vēl divām citām Lietuvas komandām – “Baltrex” un “Vairas-Kalvis-Jupoja”, kuras pēc papildu rādītājiem bija pirmajās divās pozīcijās, esot tieši priekšā livoniešiem un vilkiem.

Jau spēles pirmajā minūtē “Livonia” ieguva tiesības izpildīt soda sitienu, precīzam esot kapteinim Enzo Beltramino un atklājot rezultātu – 3:0. Dažas minūtes vēlāk mājinieki ar Uvja Vasiļenko piezemējumu un Beltramino precīzo realizāciju sasniedza divciparu skaitli – 10:0. Puslaika vidū viesi ar piezemējumu un realizāciju arī guva pirmos punktus, pietuvojoties livoniešiem triju punktu attālumā – 10:7. Atlikušajās pirmā puslaika minūtēs gan livonieši, gan vilki punktu guvumu dubultoja, tādējādi pārtraukumā ejot pie rezultāta – 20:14.

Otrā puslaika pirmajās desmit minūtēs abas komandas izdarīja piezemējumu un precīzu realizāciju, tādējādi 50.minūtē tas pats sešu punktu pārsvars mājiniekiem – 27:21. Atlikušajā pusstundā punktus guva tikai livonieši, kuri sekmīgi nospēlēja aizsardzībā. Tādējādi “Livonia” izcīnīja piekto uzvaru, pretiniekiem sarūpējot otro zaudējumu. Spēles beigu rezultāts 35:21. “Livonia” labā trīs piezemējumus izdarīja zviedrs Alekss Melanders, tikpat daudz jeb 15 punktus guva arī Beltramino.

Līdz ar to “Livonia” otro gadu pēc kārtas nodrošināja vietu pusfinālā jeb labāko četriniekā, kur būs arī šīsdienas spēles pretinieki, kā arī “Vairas” un “Baltrex”.

Pirms pēdējās kārtas “Vairas”, “Baltrex” un “Livonia” ir pa piecām uzvarām, “Geležinis vilkas” četras, “Ažuolas” divas, “Miesniekiem”, “Šiauliai” un “VRA-Tomosta” pa vienai.

RK “AlphaLane/Livonia” komandas galvenais treneris Nīls Džonsons ir gandarīts par kārtējo uzvaru, taču uzsver, ka tik un tā ir jāuzlabo sniegums. “Spēlētāji apzinājās, ka šī būs grūta spēle. Mums daži ir guvuši traumas, bet labi spēlēja un palīdzēja rezervisti. Uzskatu, ka varam uzlabot spēles kvalitāti. Mēs vēl neesam parādījuši savu labāko spēli,” atklāj Džonsons.

“Uzvarējām beigās ar 14 punktu pārsvaru, taču livonieši vairākas reizes teritorijas pārsvaru un bumbas kontroli nespēja pārvērst punktos. Otrajā puslaikā nopelnījām dzelteno kartīti, pēc tam sarkano, tāpēc spēlējām mazākumā ar 14 spēlētājiem. Saņēmām daudz sodus. Pareizi vai nepareizi piešķirtus, to es negribētu apspriest.

Taču jāteic, ka spēle bija līdzīga. Mūsu spēlētāji cīnījās līdz galam. Uzbrukums ir labs, tas uzlabojas. Reizēm spējam realizēt iespējas, reizēm nē, taču ļoti labi nospēlējām aizsardzībā, un tieši tāpēc arī spēles beigās pretinieki nespēja gūt punktus un pietuvoties,” “Livonia” komandas aizsardzību ļoti uzslavē galvenais treneris, kurš piebilst, ka “Geližinas Vilkas” spēlēja labi, bet livonieši bija pretiniekus novērtējuši.

Džonsons norāda, ka ir jāuzlabo spēle, mēģinot vēl labāk nospēlēt pēdējā regulārā čempionāta spēlē pret “Šiauļiai”, kaut arī pretinieki atrodas tabulas lejasgalā un ir izcīnījuši tikai vienu uzvaru sešās spēlēs. “Mēģināsim nākamajā spēlē parādīt labu sniegumu, nopelnīt bonusa punktu, lai regulārajā čempionātā iegūtu otro vietu un nopelnītu laukuma priekšrocību pusfinālā, proti, lai varētu savā laukumā aizvadīt pusfināla spēli, kas visticamāk būs pret “Baltrex”.”

Nākamā spēle “Livonia” komandai 23. septembrī izbraukumā ar “Šiauļiai” komandu.

 

 

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi