Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +21 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 16. maijs
Edijs, Edvīns

Bergmanis uz spēkavīru sacīkstēm Rīgā pulcēs pasaulē spēcīgākos stipriniekus

Raimonds Bergmanis novembrī uz spēkavīru sacīkstēm Rīgā pulcēs pasaulē spēcīgākos stipriniekus, bet nākotnē viens no Latvijā atpazīstamākajiem atlētiem vēlas rīkot ikgadēju spēka festivālu.

Latvijas titulētākā spēkavīra aicināti, uz Čempionu līgas posmu Latvijā ieradīsies daudzi pašlaik spēcīgākie meistari, lai 19.novembrī "Arēnā Rīga" cīnītos par Raimonda Bergmaņa kausu, aģentūru BNS ceturtdien informēja organizatori.

Sezonas noslēgumā, kad atlēti jau vairāk sāk domāt par atpūtu, uz Rīgu pošas pēdējos desmit gadus pasaulē dominējošais lietuvietis Židrūns Savicks, šāgada pasaules ceturtais spēcīgākais vīrs irānis Lorenss Šalei, pašlaik spēcīgākais kanādietis Žans Fransuā Karons, spēkavīru Čempionu līgas līderis serbs Ervins Katona, kā arī beļģu milzis Džimijs Laureijs un spēcīgākais dienvidu puslodes vīrs austrālietis Variks Brants. Ieradīsies arī igaunis Rauno Heinla un ukrainis Konstantīns Iļjins.

Savu spēku skatītājiem parādīs arī pēdējo gadu titulētākais latviešu spēkavīrs Agris Kazeļņiks un daudzas godalgas sakrājušais Mareks Leitis, kā arī šosezon vislielāko progresu sasniegušais Didzis Zariņš. Dažādu traumu dēļ nevarēs piedalīties abi šāgada Latvijas stiprākā vīra fināla pirmo divu vietu ieguvēji Artis Plivda un Dainis Zāģeris, kuri arēnā būs kā atbalstītāji.

Ideja sarīkot pirmās lielās sacensības Rīgā Bergmanim radusies apmēram pirms gadiem astoņiem, un 2004.gadā Mežaparkā jau notika viens no lielākajiem turnīriem pasaules spēkavīru sporta vēsturē. Tagad Bergmanis vēlas Rīgā ik gadu pulcēt dažādu spēka sporta pārstāvjus.

"Šogad sākam ar spēkavīru sacensībām, jau nākamgad ceram piepulcēt vēl kādus, lai varbūt nākotnē noorganizētu ko līdzīgu Arnolda Švarcenegera ikgadējam sporta festivālam Kolumbusā, Ohaio štatā," iecerēs dalījās Bergmanis.

Skatītāju labsajūtu Bergmaņa pasākumā nodrošinās un par muzikālo noformējumu rūpēsies latviešu folkgrupa "Auļi".

Vingrinājumi atlētiem paredzēti smagi, bet par tiem organizatori plāno informēt tuvākajā laikā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi