Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +25 °C
Skaidrs
Svētdiena, 7. jūlijs
Maruta, Alda

Latvijas kamaniņu braucējiem pieticīgas vietas Pasaules kausa priekšpēdējā posmā

Latvijas vīriešu kamaniņu braucēji sestdien ieņēma pieticīgas vietas Altenbergas trasē Vācijā notiekošajā Pasaules kausa priekšpēdējā, astotajā, posmā.

Mārtiņš Rubenis ierindojās 17.vietā, Kristaps Mauriņš sekoja 19.pozīcijā, Inārs Kivlenieks ieņēma vien 25.vietu, bet Artūram Dārzniekam noslēdzošā, 31.vieta.

Labākais no latviešiem pēc pirmā brauciena bija Mauriņš, kurš ieņēma 15.vietu. Tikmēr Rubenim 20.pozīcija, bet Kivlenieks un Dārznieks atradās attiecīgi 28. un 29.pozīcijā. Mauriņš pēc pirmā brauciena līderim zaudēja 0,565 sekundes, Rubenis atpalika par 0,676 sekundēm, Kivlenieks bija 1,045 sekundes nopakaļus, bet Dārznieks līderim zaudēja 1,265 sekundes.

Rubenis otrajā braucienā spēja uzrādīt 15.labāko laiku, Kivleniekam 19.laiks, Mauriņš uzrādīja 27.labāko rezultātu, bet Dārzniekam vien 30.labākais laiks. Divu braucienu summā Rubenis uzvarētājam zaudēja 1,187 sekundes, Mauriņš atpalika par 1,429 sekundēm, Kivlenieks uzvarētājam piekāpās par 1,640 sekundēm, bet Dārznieks - par 2,719 sekundēm.

Līderis pēc pirmā brauciena bija krievs Alberts Demčenko, kurš par 0,191 sekundi apsteidza kopvērtējuma līderi un pagājušās sezonas uzvarētāju Fēliksu Lohu no Vācijas. Trešais 0,258 sekundes aiz līdera bija vēl viens vācietis Andijs Langenhams. Otrajā braucienā gan Lohs iekavēto atguva un summā apsteidza Demčenko par 0,302 sekundēm, bet trešais 0,558 sekundes nopakaļus sekoja Langenhams.

Šis panākums Loham jau posmu pirms sezonas beigām atnesis trešo Pasaules kausa uzvarētāja titulu pēc kārtas.

Rubenis un Kivlenieks vietu pamatsacensībās bija nodrošinājuši automātiski, Mauriņš Nāciju kausā piektdien izcīnīja 18.vietu, bet divas pozīcijas zemāk bija Dārznieks, kurš aizņēma priekšpēdējo vietu starp sportistiem, kuri nodrošināja sev vietu pamatsacensībās.

Dārznieks Pasaules kausa posma pamatsacensībām kvalificējās pirmo reizi karjerā.

Kā ziņots, divnieku sacensībās sestdien Andris un Juris Šici izcīnīja devīto vietu, bet Oskars Gudramovičs/Pēteris Kalniņš pēc neveiksmīga otrā brauciena bija spiesti samierināties ar pieticīgo 18.pozīciju 19 ekipāžu konkurencē.

Posms noslēgsies svētdien ar sieviešu sacensībām, kurās startēs Elīza Tīruma un Ulla Zirne, kā arī komandu stafeti.

Turpinājumā pasaules labākie kamaniņu braucēji 25. un 26.janvārī startēs Pasaules kausa noslēdzošajā, devītajā, posmā, kas vienlaicīgi būs arī Eiropas čempionāts. Tas risināsies Siguldā.

Soču olimpiskās spēles notiks no 2014.gada 7. līdz 23.februārim, bet kamaniņu sacensības sāksies jau 8.februārī ar vīriešu vieninieku sacensībām.

Kā zināms, olimpiskajās spēlēs startēs vīri Rubenis, Kivlenieks un Mauriņš, dāmas Zirne un E.Tīruma, kā arī divnieku ekipāžas A.Šics/J.Šics un Gudramovičs/Kalniņš.

Tāpat Latvija Olimpiādes kamaniņu sporta sacensībās būs pārstāvēta komandu stafetē.

Pēc pagājušās sezonas par karjeras beigām paziņoja pieredzējusī Latvijas kamaniņu braucēja Maija Tīruma, kura šosezon palīdz Francijas kamaniņu braucējiem.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi