Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +14 °C
Viegls lietus
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Latvijas pāriem vairākas uzvaras WDSF reitinga sacensībās Baltic Grand Prix 2023

Trīs dienu garumā Izstāžu centrā Ķīpsalā notikušajā starptautiskajā sporta deju festivālā Baltic Grand Prix 2023 vairāki Latvijas pāri izcīnījuši uzvaras vai ieguvuši godalgotas vietas Pasaules Sporta deju federācijas (WDSF) pasaules reitinga turnīros dažāda vecuma grupās, informē Latvijas Sporta deju federācijas preses sekretārs Ivars Bācis.

Iepriekš ziņojām par Latvijas pāru uzvarām piektdien Pasaules kausa izaicinājuma sacensībās uzlecošajām zvaigznēm Latīņamerikas (LA) dejās, sestdien Pasaules kausā WDSF profesionāļu divīzijā Standartdejās (ST) un ceturtdaļfinālu svētdien Eiropas čempionātā U21 LA dejās. Šo trīs dienu garumā prestižajā un 41. reizi notikušajā sporta deju festivālā “Baltic Grand Prix” ar ļoti labiem rezultātiem pasaules reitinga sacensībās izcēlās vairāki citi Latvijas pāri, līdzīgi cīnoties un arī pārspējot pasaules čempionātu pusfinālistus un ceturtdaļfinālistus.

Jauniešiem (16-18 g.) ST dejās 22 pāru konkurencē pārliecinoši uzvarēja pasaules čempioni Ričards Krīviņš un Marija Golubeva. Otro vietu ieguva Ivans Ignatenko un Estere Sileniece, bet ļoti līdzīgā cīņā par trešo vietu Klāvs Riemers-Silarājs/Patrīcija Mariņaka nedaudz bija priekšā Jurim Zeizam/Evai Grāverei.

LA dejās, kur sacentās 37 pāri, pirmo vietu arī ieguva Krīviņš ar Golubevu, kuri pasaules čempionātā šajā programmā bija astoņpadsmitie. Negaidīti otrie palika par favorītiem uzskatītie Ungāriju pārstāvošie Istvans Tots un Latvijas dejotāja Nellija Vorobjova, kuri pērn ar iepriekšējiem partneriem pasaules jauniešu čempionātā bija attiecīgi ļoti augstajā 4. un 9. vietā.

Junioriem II (14-15 g.) arī Latvijai uzvaras abās deju programmās, un to arī paveica viens pāris. Abas dienas nepārspēti palika pasaules čempionāta medaļnieki Jegors Prokins un Poļina Karimova. ST dejās trijniekā iekļuva un trešo vietu nopelnīja Ivo Buliņš/Viktorija Smoļina. Arī LA dejās Latvijai bija tuvu otrajai godalgai un vēl vienai 3. vietai, tomēr Kristiānam Kalvānam un Deborai Čerepanovai nedaudz pietrūka, iegūstot 4. vietu.

Prestižākajā pieaugušo grupā LA dejās otro vietu aiz Ukrainas pāra izcīnīja Karls Aņiščenko un Darja Nikona, kuri piektdien uzvarēja Pasaules kausa izaicinājuma sacensībās uzlecošajām zvaigznēm. Savukārt ST dejās aiz Vācijas un Polijas dejotājiem ar vienādu punktu skaitu ierindojās divi Latvijas pāri. Pēc skeitinga sistēmas trešā vieta pienācās Andrejam Griņēvičam/Loretai Reinikai, bet pasaules čempionāta finālistiem 10 dejās un vieniem no sacensību favorītiem Romānam Dobrecovam un Violetai Ļevčenko nācās negaidīti samierināties tikai ar 4. vietu.

Junioriem I (12-13 g.) ST dejās uzvarēja Edvards Zeiza un Paula Linde, kuri bija labākie no Latvijas arī LA dejās ar ieņemto 4. vietu. Panākumi mūsu valstij arī senioru grupās. ST dejās uzvarēja pasaules čempionāta medaļnieki Gatis un Jūlija Simsoni, bet LA dejās labākie ar 3. vietu bija Kalvis un Dina Deaki.  

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi