Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +17 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

Melbārdis izlaidīs arī abas Pārksitijā paredzētās četrinieku sacensības

Naktī uz sestdienu pēc Latvijas laika Pārksitijā, ASV notiks Pasaules kausa kārtējais posms bobslejā. Programmā divas dienas pēc kārtas sacensības četriniekiem. Diemžēl, bet arī šajos posmos veselības problēmu dēļ nebrauks Latvijas izlases līderis Oskars Melbārdis, liecina informācija Latvijas Bobsleja un skeletona federācijas portālā bobslejs.lv

Lielajam Oskaram joprojām ir problēmas ir muguru – kaut salīdzinot ar Leikplesidu jau ir krietni labāk, nolemts tomēr neriskēt. Jau vēstīts, ka arī Leikplesidā Melbārdis nestartēja, bet divniekos 5.vietu izcīnīja Uģis Žaļims, bet desmitnieku noslēdza Oskars Ķibermanis. Četriniekos nestartēja neviena mūsu ekipāža.

"Melbārdis jau kustās, paliek labāk, nav vairs tādu sāpju, var naktīs pagulēt. Braukt vai nebraukt, tas lēmums viņam bija jāpieņem pašam, vienu maču dēļ nav vērts upurēt sezonu, turklāt skaidrībai bija jābūt jau ceturtdien, kad pēcpusdienā bija pēdējie oficiālie treniņi," stāsta izlases galvenais treneris Sandis Prūsis. Pēc reglamenta, lai piedalītos sacensībās, pilotam jāveic divi sekmīgi treniņbraucieni trasē. 

Skaidrs, ka Melbārdim pēc veselības likstām ar muguru šosezon būs nereāli cīnīties par uzvaru Pasaules kausa kopvērtējumā, jācer uz atlabšanu un tad sekmīgu startu Pasaules čempionātā Īglsā (Austrija), kaut četriniekos pirmā grupa var būt zaudēta. "Pasaules čempionātā tomēr ir četri braucieni un viens tik daudz neizšķir. Labāk tad jau startēt kaut ar 25.starta numuru pirmajā braucienā ar labu veselību, nevis desmitniekā, bet traumētam," tā Prūsis. "Vienīgais dakteris pašlaik ir laiks. Nav jēgas upurēt veselību un cīnīties par kādām piecām starta vietām augstāk, tas varbūt tā vairāk psiholoģiski šķiet. Te mums ir jāizdzīvo, vēlāk būs svarīgi nobraukt Eiropā."

Ķibermanis un Žaļims ar četriniekiem visai sekmīgi veikuši treniņus, kaut komandu sastāvi ir nedaudz neierasti, raksta bobslejs.lv. Tāpat arī inventārs – ar Melbārža bobu braucis Žaļims, kam sākotnēji nemaz nebija paredzēts startēt četriniekos, jo mums Ziemeļamerikā ir tikai divas lielās kamanas. Treniņos Uģis braucis ar Matīsu Mikni, Arvi Vilkasti, Intaru Dambi, savukārt Ķibermanis - ar Jāni Jansonu, Helviju Lūsi, Jāni Strengu. Pēc pagājušās nedēļas kritiena treniņā Leikplesidas (ASV) trasē, Ķibermaņa ekipāžas puiši atguvušies, kaut Vairis Leiboms vēl palicis rezervē. Tāpat pēc spēcīgās saaukstēšanās atlabis Arvis Vilkaste. Prūsis teic, ka visveiksmīgākā mūsējiem bijusi otrā treniņu diena, kaut kopumā nav iemesla īpaši sūdzēties.

Pasaules kausa piektais un sestais posms bobslejā četriniekiem naktī no piektdienas uz sestdienu, tiešraide LTV7 no plkst. 3 naktī, vēl viens posms naktī no sestdienas uz svētdienu, tiešraide no plkst. 2. Skeletons vīriešiem Pārksitijā ar brāļu Tomasa un Martina Dukuru dalību sestdienas vakarā, tiešraide LTV7 no 20:50.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

RFS futbolisti spraigā derbijā pārspēj Riga komandu

Pašreizējā Latvijas čempione RFS sestdien Tonybet futbola virslīgas pirmā apļa pēdējās, devītās kārtas mačā viesos ar rezultātu 2:1 (1:0) uzveica vicečempioni Riga un pēc uzvaras pār tiešo konkuren...

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi