Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +17 °C
Skaidrs
Piektdiena, 21. jūnijs
Monvīds, Egita, Emīls

Melbārža divnieks vadībā pēc Pasaules kausa bobslejā otrā posma pirmā brauciena

Latvijas sportista Oskara Melbārža pilotētā divnieku ekipāža ar stūmēju Daumantu Dreiškenu atrodas pirmajā vietā pēc Pārksitijas trasē ASV notiekošā Pasaules kausa otrā posma pirmā brauciena.

Otro reizi sportisti trasē dosies, sākot no plkst.23.30 pēc Latvijas laika. Sacensības tiešraidē iespējams vērot Latvijas Televīzijas (LTV) 7.kanālā.

Pirmā brauciena startā Melbārdis/Dreiškens atkārtoja trases starta rekordu (4,77 sekundes), bet finišā par 0,08 sekundēm apsteidza kanādieša Lindona Raša ekipāžu. Savukārt trešais pēc otrā brauciena 0,09 sekundes aiz Melbārža ir brits Džons Džeksons, bet 0,10 sekundes atpaliek ceturtajā vietā esošais mājinieks Stīvens Holkombs.

Melbārdis kā pilots karjeras laikā Pasaules kausa posmos pa reizei divniekos un četriniekos stājies uz goda pjedestāla zemākā pakāpiena. Pēc tam sestdien tiks aizvadītas četrinieku sacensības.

Kā ziņots, uz pirmajiem trijiem posmiem, kas risināsies Ziemeļamerikā, no Latvijas ir devusies tikai Melbārža ekipāža. Viņam līdzi ir trīs stūmēji - Dreiškens, Intars Dambis un Arvis Vilkaste.

Pirmais posms pagājušajā nedēļā risinājās citā ASV trasē Leikpleisidā, un divnieku sacensībās Melbārdis/Dreiškens nebija tālu no sensācijas, jo pēc pirmā brauciena atradās otrajā vietā. Otro nobraucienu gan latvieši veica neveiksmīgāk, atkrītot uz astoto vietu summā. Uz goda pjedestāla Leikpleisidā stājās divi amerikāņu bobslejisti - pirmais bija Holkombs, kurš par 0,60 sekundēm apsteidza Koriju Batneru. Savukārt trešais 0,69 sekundes aiz Holkomba bija junioru pasaules čempions Frančesko Frīdrihs no Vācijas. Tāpat Melbārža ekipāža ieņēma astoto vietu arī pirmā posma četrinieku sacensībās.

Kā ziņots, starpsezonā traumas dēļ karjeru beidzis otrs Latvijas vadošais pilots Edgars Maskalāns, bet jaunie piloti Oskars Ķibermanis un Uģis Žaļims jauno sezonu sāk ar Eiropas kausa posmiem.

Pasaules kausa trešais posms pēc nedēļas tiks aizvadīts 2010.gada olimpisko spēļu trasē Vistlerā, Kanādā, bet turpinājumā sacensību seriāls pārcelsies uz Eiropu. Šosezon Pasaules kausā ieplānoti deviņi posmi, bet pasaules čempionāts tiks aizvadīts Sanktmoricas trasē.

Kā ziņots, aizvadītajā sezonā Latvijas sportisti vissekmīgāk startēja pasaules čempionātā četriniekiem, Maskalāna ekipāžai izcīnot sesto vietu. Savukārt Pasaules kausa kopvērtējumā četriniekiem Melbārža ekipāža bija piektā, bet Maskalāna - sestā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi