Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +15 °C
Daļēji saulains
Svētdiena, 5. maijs
Ģederts, Ģirts

Ventspils futbolisti otrajā puslaikā salūst un viesos zaudē Skotijas vicečempioniem Aberdeen

Latvijas futbola klubs Ventspils ceturtdien UEFA Eiropas līgas kvalifikācijas turnīra otrās kārtas pirmajā mačā ielaida trīs vārtus otrajā puslaikā un cieta neveiksmi pret Skotijas vicečempioniem Aberdeen.

Ventspils futbolisti cieta neveiksmi ar 0:3 (0:0).

Otrās kārtas dueļos uzvarētāju noteiks divu spēļu summā. Atbildes spēles paredzētas 21.jūlijā.

Pirmajā puslaikā, it sevišķi tā beigās, lielāks pārsvars piederēja Aberdeen futbolistiem, taču viņiem nesekmējās ar vārtu iekarošanu, kā arī ikreiz vietā bija ventspilnieku vārtsargs Maksims Uvarenko. Arī Ventspils pāris reizes atbildēja ar sitieniem pa mājinieku vārtiem, taču tie nebija pārāk draudīgi, turklāt pirmā puslaika beigās būtiski palielinājās Skotijas kluba spiediens. 39.minūtē Kurzemes klubu no vārtu zaudējuma glāba Uvarenko, kad pēc partnera piespēles no soda laukuma vidus sita Greiems Šinijs.

Lai gan Aberdeen turpināja uzbrukt un šīs komandas futbolisti bija aktīvi, vārti tā arī netika gūti un lielajā pārtraukumā komandas devās, rezultātam esot neizšķirtam 0:0.

Līdzīgs scenārijs turpinājās arī otrajā puslaikā, jo Ventspils futbolistiem neizdevās rast pretargumentus Skotijas vicečempionu aktīvajai spēlei. Vadzis lūza 72.minūtē, kad rezultātu atklāja Džeidens Stoklijs, bet tikai četras minūtes vēlāk rezultāta pārsvaru dubultoja Edams Rūnijs. Arī pēc abiem vārtu guvumiem Aberdeen turpināja kontrolēt spēles gaitu, aktīvi uzbrūkot viesu vārtiem.

Lai gan sākotnēji šķita, ka vārti šajā mačā varētu vairs netikt gūti, kompensācijas laika otrajā minūtē laukumā uz maiņu nākušais Veslijs Bērnss panāca jau 3:0, atstājot ventspilniekiem niecīgas izredzes uz atspēlēšanos divu spēļu summā.

Ventspils futbolisti UEFA Eiropas līgas pirmajā kārtā divu spēļu summā pārliecinoši ar 4:0 pārspēja Fēru salu komandu Leirvīkas Vikingur Gota. Trīs no četriem vārtiem guva Ģirts Karlsons, kurš ar desmit precīziem sitieniem ir šīs sezonas SynotTip Latvijas futbola virslīgas čempionāta labākais "snaiperis".

Tikmēr Aberdeen pirmajā kārtā divu spēļu summā ar 3:2 pieveica Ešas Fola komandu no Luksemburgas.

Ceturtdien UEFA Eiropas līgas kvalifikācijas turnīra otrās kārtas pirmo maču aizvadīja arī Jelgava, kas izbraukumā nospēlēja neizšķirti 0:0 (0:0) ar Slovākijas vicečempioniem Bratislavas Slovan.

Lai sasniegtu UEFA Eiropas līgas grupu turnīru, jāpārvar ne tikai trīs kvalifikācijas kārtas, bet arī vēlāk sekojošā "play-off" kārta.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi