Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Anglijas un Skotijas futbolisti Vemblija stadionā cīnās bezvārtu neizšķirti

Anglijas un Skotijas futbola izlases piektdien Eiropas čempionāta finālturnīra spēlē Vemblija stadionā cīnījās bezvārtu neizšķirti 0:0 (0:0).

Bez gūtiem vārtiem noslēdzās arī abu komandu vēsturē pirmā cīņa 1872.gada 30.novembrī Glāzgovā.

Anglijas - Skotijas izlašu duelis ir viens no visslavenākajiem pasaulē un šīs abas komandas savā starpā aizvadījušas visvairāk spēļu - 115. Anglija uzvarējusi 48 cīņās, Skotija bijusi pārāka 41, bet 26 spēkošanās noslēgušās neizšķirti. Arī vārtu attiecība par labu angļiem (203:174).

Piektdien Londonā jau spēles otrajā desmitminūtē bija pirmie bīstamie momenti. Vispirms pēc stūra sitiena Anglijas izlases aizsargs Džons Stouns uzvarēja "otrajā stāvā" un viņa ar galvu sistā bumba norībināja vārtu stabu, bet nedaudz vēlāk garām vārtiem sita Meisons Mounts.

Turpinājumā angļu uzbrukumi noplaka līdz 29.minūtei, kurā Herijs Keins tālā lēcienā uz priekšu centās ar galvu ieraidīt bumbu tīklā, tomēr tā lidoja garām skotu "cietoksnim". Nepilnas pāris minūtes vēlāk tikai Džordans Pikfords glāba Angliju no ienākšanas iedzinējos pēc epizodes, kurā tuvu sitienu izdarīja Stīvens O'Donnels.

Pirmajās 45 minūtēs neliels pārsvars un vairāk momentu angļiem, tomēr rezultāts uz tablo 0:0.

Otrais puslaiks sākās ar angļu vētrainiem uzbrukumiem, kuru noslēguma fāzēs skotus glāba kā aizsargs Endijs Robertsons, tā vārtsargs Deivids Māršals. Nedaudz vēlāk no soda laukuma robežas pāri vārtu stūrim sita Rīss Džeimss.

Spēles ritējums kļuva arvien straujāks un straujāks, un 62.minūtē pēc Lindona Daiksa sitiena Džeimss ar galvu bloķēja vārtos lidojošu bumbu. Nepilnas 13 minūtes pirms pamatlaika beigām Če Edams no asa leņķa spēcīgi sita pāri vārtu stūrim.

Kompensācijas laika pirmajā minūtē angļiem bija teicama iespēja izraut uzvaru, taču pie vārtiem notikušajā haotiskajā cīņā par bumbu skoti to tomēr izraidīja ārpus soda laukuma.

Jau ziņots, ka D grupas spēle starp Horvātijas un Čehijas izlasēm piektdien Glāzgovā noslēdzās ar neizšķirtu 1:1 (0:1).

D apakšgrupā pēc divām spēlēm pa četriem punktiem ir Čehijai un Anglijai, bet pa punktam - Horvātijai un Skotijai.

Anglijas izlase turnīra ievadā ar 1:0 uzvarēja sīksto Horvātiju, bet Skotija ar 0:2 atzina Čehijas valstsvienības pārākumu.

2021.gada Eiropas čempionāta finālturnīrs līdz 11.jūlijam norisināsies Eiropas 11 pilsētās. Kontinenta spēcīgākā komanda tiks noskaidrota Vemblija stadionā Londonā. Atjaunotais Vemblija stadions izlašu turnīru titula maču uzņems pirmo reizi vēsturē, bet tā priekštecī savulaik tika izspēlēts 1966.gada Pasaules kausa fināls un 1996.gada Eiropas čempionāta fināls.

Pirms pieciem gadiem par Eiropas čempioni tika kronēta Portugāle, kas Parīzē notikušajā finālmačā ar rezultātu 1:0 pagarinājumā pārspēja Franciju.

Eiropas čempionāta finālturnīrā 24 komandas sadalītas sešās apakšgrupās pa četrām katrā. Izslēgšanas turnīra pirmajai kārtai jeb astotdaļfinālam automātiski kvalificēsies divas labākās izlases, kā arī tajā iekļūs četras labākās trešo vietu ieguvējas.

Šajā Eiropas čempionātā kopumā tiks aizvadīta 51 spēle. Kad turnīrā piedalījās vēl 16 izlases, bija jānospēlē 31 mačs.

Anglijas futbola izlases sastāvs: Džordans Pikfords, Rīss Džeimss, Lūks Šovs, Džons Stouns, Tairons Mingss, Deklans Raiss, Kelvins Filipss, Meisons Mounts, Fils Foudens (Džeks Grīlišs, 63.min.), Rahīms Stērlings, Herijs Keins (Markuss Rešfords, 74.min.).

Skotijas izlases sastāvs: Deivids Māršals, Kīrens Tjērnijs, Stīvens O'Donnels, Billijs Gilmūrs (Stjuarts Ārmstrongs, 76.min.), Kelams Makgregors, Grānts Henlijs, Endijs Robertsons, Džons Makdžins, Lindons Daikss, Raiens Kristijs, Če Edamss (Kevins Nisbets, 86.min.).

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi