Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

Pirmajā Kivlenieka piemiņas programmas nometnē piedalījušies 16 jaunie vārtsargi

Godinot mūžībā aizgājušā Latvijas vārtsarga Matīsa Kivlenieka piemiņu, norisinājās jauno vārtsargu iesaistes projekts - "KIVI programma" -, kurā piedalījās 16 jaunie vārtsargi, vēsta Latvijas Hokeja federācija (LHF).

"KIVI programmas" dalībnieki, kuri velējās izmēģināt vārtsarga pozīciju hokejā, bija vecumā no sešiem līdz desmit gadiem. Katram jaunajam hokejistam bija sagatavots jauns vārtsargu ekipējums un krekls ar projekta dizainu.

Sestdien pasākumu atklāja LHF ģenerālsekretārs Roberts Pļāvējs, "KIVI programmas" vadītājs Toms Broks un vārtsargu treneris Edgars Lūsiņš. Atklāšanas pasākumā piedalījās arī jauno hokejisti vecāki, kuri neslēpa sajūsmu par bērnu prieku un iespēju izmēģināt spēkus vārtsarga pozīcijā.

Treniņprocesā un darbā ar jaunajiem hokejistiem Edgaram Lūsiņam asistēja arī U-20 valstsvienības vārtsargi Bruno Brūveris un Patriks Bērziņš un vārtu vīri Linards Feldbergs un Deivs Rolovs.

"KIVI programmas" ietvaros svētdien uz treniņiem bija ieradies Latvijas hokeja valstsvienības centra uzbrucējs, 2023.gada pasaules čempionāta hokejā bronzas medaļas ieguvējs Rodrigo Ābols, kurš motivēja bērnus ar draudzīgu uzrunu un priecēja ar autogrāfiem.

"KIVI programma", kuru organizēt palīdz arī Nacionālās hokeja līgas (NHL) vienība Kolumbusas "Blue Jackets", 8. un 9.jūlijā startēs arī Jelgavas ledus hallē.

Tā kā programmā ir ierobežots vietu skaits, klubiem, kuri U-9, U-10 vecuma grupā šosezon piedalījās LHF rīkotajās sacensībās, tiek atvēlēts noteikts dalībnieku vietu skaits attiecīgajās norises vietās.

Katrā nometnē ir paredzēta vieta 16 hokejistiem - iesācējiem, kuri līdz šim nav spēlējuši vārtsarga pozīcijā vai ir tikko sākuši. Dalībniekiem nometnes laikā tiks nodrošināts vārtsarga ekipējums pilnā apmērā, izņemot slidas, kuras katram dalībniekam ir jāņem līdzi. Būs arī cita veita treniņi, tādēļ dalībniekiem līdzi jāņem arī sporta tērps.

Kivlenieks mūžībā devās 2021.gada 4.jūlijā 24 gadu vecumā, Mičiganas štatā Detroitas tuvumā esošajā pilsētā Novajā ciešot nelaimes gadījumā, ko izraisīja nomaldījies pirotehnikas lādiņš.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

RFS futbolisti spraigā derbijā pārspēj Riga komandu

Pašreizējā Latvijas čempione RFS sestdien Tonybet futbola virslīgas pirmā apļa pēdējās, devītās kārtas mačā viesos ar rezultātu 2:1 (1:0) uzveica vicečempioni Riga un pēc uzvaras pār tiešo konkuren...

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi