Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis
Skaidrs, ka treneri vajadzētu censties noturēt. Taču, ja arī tas nenotiks, straujš pagrieziens Latvijas hokejā ir izdarīts. No jauna ir iemācījušies strādāt gan spēlētāji, gan visi pārējie, kuri sarūpēja neaizmirstamus mirkļus Ķelnē

Treneris-autoritāte

Atslēgas vārds hokeja pavasarim šoreiz bija Hārtlijs. Vēl pirms trenera pirmās ierašanās intrigas mezgls vērpās ar sen nebijušu ātrumu. Vai tiešām spēs pacelt Latvijas valstsvienību jaunā līmenī? Šis jautājums cirkulēja hokeja aprindās.

Sausie skaitļi gan nenorāda uz strauju lēcienu augšup. Latvijas izlase ar ieņemto 10. vietu atkārtoja pēdējo astoņu gadu labāko sasniegumu, bet neizpildīja LHF valdes uzdevumu – neiekļuva ceturtdaļfinālā, taču nav nācies sastapt vēl nevienu hokejam tuvu un tālu stāvošu cilvēku, kurš iebilstu pret Boba Hārtlija palikšanu amatā.

Treneris-autoritāte! Tā visprecīzāk varētu raksturot pašreizējo treneri, kas tik tiešām ievieš mūspusē jaunu hokeja kultūru. Tā vispirms sākas ar stingru kārtību. Stenlija kausu virs galvas pacēlušo treneri šopavasar respektēja visi, sākot no spēlētājiem līdz LHF jaunajam prezidentam Aigaram Kalvītim. Ciešākā sadarbība Hārtlijam izveidojās ar LHF ģenerālsekretāru Viesturu Koziolu. Ja kaut kas nebija izpildīts no A līdz Z vai pēc Boba ieskatiem, brāzienu dabūja arī ģenerālsekretārs – to Dienai atzina pats Koziols.

Šis laikam bija viens no retajiem čempionātiem, kad spēlētāji neatļāvās nevienu brīvsoli. Vismaz uz āru tas neizskanēja. Hārtlijs alkoholu vispār nelieto, toties hokejistiem pēc mača vienu vai divus aliņus atļauj izdzert. Bet lai tas notiek viesnīcā, nevis kādā pilsētas bārā.

Izvirzītās prasības treneris paģērēja strikti ievērot arī uz ledus. Un tas ir galvenais iemesls, kāpēc šoreiz izlases izpildījumā redzējām vienmērīgu sniegumu, bez straujiem kritumiem un kāpumiem. Spēli ar Krieviju šoreiz nevajadzētu ņemt par atskaites mērauklu, jo visi gatavojās svarīgajai cīņai ar Vāciju.

Visus interesējošais jautājums, protams, ir par Hārtlija nākotni Latvijas hokejā. "Es vēl nezinu, kas būs nākotnē. Tagad ir jārunā par spēlētājiem, nevis mani, jo viņi ir pelnījuši, lai par viņiem jūs stāstītu," diplomātiski korekts sarunās ar Latvijas žurnālistiem treneris bija visa čempionāta laikā un savu līniju ieturēja līdz galam.

Skaidrs, ka treneri vajadzētu censties noturēt. Taču, ja arī tas nenotiks, straujš pagrieziens Latvijas hokejā ir izdarīts. No jauna ir iemācījušies strādāt gan spēlētāji, gan visi pārējie, kuri sarūpēja neaizmirstamus mirkļus Ķelnē.

Top komentāri

Jā gan, bet
J
vai ES liberasti nenozaga mums ceturtdaļfinālu ar "neredzēto" aizmuguri un nepelnīti iedotām 2 minūtēm? Eiropas Savienībā latviešiem jāizmirst, bet pirms tam šiem vajag mūs apzagt?
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

RFS futbolisti spraigā derbijā pārspēj Riga komandu

Pašreizējā Latvijas čempione RFS sestdien Tonybet futbola virslīgas pirmā apļa pēdējās, devītās kārtas mačā viesos ar rezultātu 2:1 (1:0) uzveica vicečempioni Riga un pēc uzvaras pār tiešo konkuren...

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi