Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +3 °C
Apmācies
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Botass uzvar F-1 Krievijas Grand Prix izcīņas kvalifikācijā

Somijas pilots Valteri Botass no Mercedes komandas sestdien uzvarēja Pirmās formulas (F-1) Krievijas Grand Prix izcīņas kvalifikācijas sacensībās, aiz sevis atstājot komandas biedru Lūisu Hamiltonu no Lielbritānijas.

Botass trases apli veica minūtē un 31,387 sekundes, labojot Soču trases rekordu. Tikmēr četrkārtējais pasaules čempions un šīs sezonas līderis Hamiltons somam zaudēja 0,145 sekundes.

Somijas pārstāvis "pole-position" nodrošināja pašās kvalifikācijas beigās, veicot teicamu apli, kamēr Hamiltonam pēdējais "lidojošais aplis" izpalika, jo pirms tam viņa formula nedaudz saslīdēja.

Botass otro reizi šajā sezonā un sesto reizi karjerā uzvarēja kāda Grand Prix posma kvalifikācijā. Pērn viņš tieši Sočos izcīnīja savu pirmo F-1 uzvaru.

Tikmēr no otrās starta rindas svētdienas sacensības sāks abi Ferrari piloti - vācietis Sebastjans Fetels un soms Kimi Reikenens. Fetels, kurš ir Hamiltona tuvākais sekotājs kopvērtējumā, no brita atpalika par nedaudz vairāk kā četrām sekundes desmitdaļām.

Tālākās vietas ieņēma dānis Kevins Magnusens (Haas), francūzis Estebans Okons (Racing Point Force India), Monako braucējs Šarls Leklērs ("Sauber"), meksikānis Serhio Peress (Racing Point Force India), francūzis Romēns Grožāns (Haas) un Markuss Ēriksons (Sauber).

Tikmēr fiasko piedzīvoja abi Red Bull komandas braucēji Makss Verstapens no Nīderlandes un Daniels Rikjardo no Austrālijas, kuri kvalifikācijā palika attiecīgi 11. un 12. vietā.

Jau ziņots, ka Hamiltons bija ātrākais otrajā un trešajā treniņu sesijā, bet pirmajā labākais bija Fetels.

Sočos norisinās F-1 sezonas 16. etaps.

Pasaules čempionāta kopvērtējumā pēc 15 posmiem Hamiltonam ir 281 punkts, kamēr Fetels atpaliek par 40 punktiem. Trešais ar 174 punktiem ir Reikenens, no viņa par trim punktiem atpaliek Botass, bet 148 punktus iekrājis Verstapens, kuram seko komandas biedrs Rikjardo, atpaliekot vēl par 22 punktiem.

Konstruktoru kausa kopvērtējumā vadībā ar 452 punktiem ir Mercedes, kamēr 37 punktus atpaliek Ferrari, bet trešā ar 274 punktiem ir Red Bull.

Šajā F-1 sezonā braucējiem ir jāveic 21 posms. Salīdzinot ar pagājušo sezonu, no kalendāra ir izņemts Malaizijas etaps, taču sacīkstes atkal rīko Francijā un Vācijā.

Pagājušajā sezonā kopvērtējumā triumfēja Hamiltons, kurš izcīnīja savu ceturto titulu karjerā, bet komandu vērtējumā Mercedes palika nepārspēta ceturto gadu pēc kārtas.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi