Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +23 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

Čempionam Fetelam uzvara Singapūras Grand Prix

Pirmās formulas (F-1) pasaules čempionāta 14.posmā - Singapūras _Grand_ Prix - svētdien uzvarēja pēdējo divu gadu pasaules čempions Sebastjans Fetels.

Red Bull komandu pārstāvošais vācietis finišā par astoņām sekundēm apsteidza britu Džensonu Batonu no McLaren-Mercedes komandas.

Savukārt trešo vietu uz goda pjedestāla aizņēma kopvērtējuma līderis Fernando Alonso (Ferrari) no Spānijas.

Sacensību galvenais favorīts Hamiltons, kurš ir Batona tautietis un komandas biedrs, sacensības uzsāka no "pole-position" un ilgstoši atradās līderpozīcijā, tomēr 23 aplī izstājās ātrumkārbas problēmu dēļ. Viņš bija uzvarējis iepriekšējos divos no trijiem posmiem.

Ceturto vietu šoreiz izcīnīja brits Pols di Resta no Force India komandas, kuram sekoja Mercedes GP vācu pilots Niko Rosbergs. Savukārt sesto un septīto vietu aizņēma Lotus piloti soms Kimi Raikonens un francūzis Romēns Grožāns, kurš atgriezās pēc viena posma izlaišanas diskvalifikācijas dēļ.

Astotais finišēja otrs Ferrari pilots Felipe Masa no Brazīlijas, bet pirmo desmitnieku noslēdza austrālietis Daniels Rikjardo (Toro Rosso) un Red Bull austrāliešu pilots Marks Vēbers.

Zīmīgi, ka divu stundu laika limitā sportisti nepaspēja veikt visus plānotos sacīkšu apļus.

Kopvērtējumā Alonso ar 194 punktiem joprojām atrodas līderpozīcijā, bet uz otro vietu ar 165 punktiem pakāpās Fetels. Uz trešo vietu ar 149 punktiem pakāpās Raikonens, bet viņam ar 142 punktiem seko Hamiltons. Piektais ar 133 punktiem ir Vēbers, kuram ar 119 punktiem seko Batons.

Konstruktoru kausā līderpozīciju ar 298 punktiem saglabāja Red Bull vienība, kurai ar 261 punktus seko McLaren-Mercedes. Trešajā vietā ar 245 punktiem ir Ferrari, bet Lotus vienība ar 231 punktiem ieņem ceturto vietu.

Šosezon F-1 kalendārā paredzētas 20 sacīkstes, no kurām pēdējās novembrī notiks Brazīlijā. Šosezon aizvadāmo sacīkšu skaits ir par vienām lielāks nekā pagājušajā sezonā.

Nākamais posms pēc divām nedēļām tiks aizvadīts Japānā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi