Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +9 °C
Daļēji saulains
Otrdiena, 16. aprīlis
Mintauts, Alfs, Bernadeta

Hamiltons izvairās no smagas avārijas Japānā

Brits Lūiss Hamiltons no Mercedes vienības piektdien bija ātrākais Pirmās formulas (F-1) pasaules čempionāta 17.posma - Japānas Grand Prix - pirmajās divās treniņbraucienu sesijās.

Pirmajā sesijā Hamiltons Suzukas trases apli veica vienā minūtē un 28,691 sekundēs, par 0,446 sekundēm pārspējot savu tuvāko sekotāju un komandas biedru Valteri Botasu no Somijas.

Hamiltons pirmajā sesijā gandrīz ietriecās lēni braucošā Toro Rosso franču pilota Pjēra Gaslī vadītajā spēkratā, taču brits pēdējā brīdī izvairījās no smagas sadursmes.

Trešo ātrāko laiku pirmajā sesijā sasniedza Red Bull austrāliešu pilots Daniels Rikjardo, kurš Hamiltonam zaudēja 0,682 sekundes. Tālāk bija abi divi Ferrari braucēji - soms Kimi Reikenens un vācietis Sebastjans Fetels, kuri bija teju sekundi lēnāki. Tikmēr pirmo sešinieku noslēdza Red Bull nīderlandiešu pilots Makss Verstapens.

Arī otrajā sesijā Hamiltons bija pārsteidzoši ātrākais, trasi veicot vienā minūtē un 28,217 sekundēs. Otrais atkal bija Botass, kurš bija 0,461 sekundi lēnāks par savu komandas biedru.

Trešo ātrāko laiku uzrādīja Fetels, kurš Hamiltonam piekāpās par 0,833 sekundēm. Vēl pirmajā sešiniekā iekļuva Verstapens, Raikonens un Rikjardo, kuri bija lēnāki vairāk nekā sekundi.

Sestdien dalībniekiveiks vēl trešo treniņbraucienu, kā arī tiks aizvadītas kvalifikācijas sacensības, bet pasaules čempionāta 17.posma sacensības notiks svētdien.

Pasaules čempionāta kopvērtējumā pēc 16 posmiem Hamiltonam ir 306 punkti, kamēr Fetels ar 256 punktiem ir otrais. Līdz sezonas beigām palikuši pieci posmi, kuros maksimāli var iekrāt 125 punktus.

Trešais ar 189 punktiem ir Botass, no viņa par trim punktiem atpaliek Reikenens, bet 158 punktus iekrājis Verstapens, kuram seko komandas biedrs Rikjardo ar 134 punktiem.

Konstruktoru kausa kopvērtējumā vadībā ar 495 punktiem ir Mercedes, kamēr 442 punkti ir Ferrari, bet trešā ar 292 punktiem ir Red Bull.

Šajā F-1 sezonā braucējiem ir jāveic 21 posms. Salīdzinot ar pagājušo sezonu, no kalendāra ir izņemts Malaizijas etaps, taču sacīkstes atgriezās Francijā un Vācijā.

Pagājušajā sezonā kopvērtējumā triumfēja Hamiltons, kurš izcīnīja savu ceturto titulu karjerā, bet komandu vērtējumā Mercedes palika nepārspēta ceturto gadu pēc kārtas.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi