Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +3 °C
Apmācies
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Neviens no paradzētajiem F-1 sacensību posmiem šosezon nenotiks Amerikā

F-1 sacensību posmi šosezon notiks Vācijas Nurburgring trasē, Itālijas trasē Imolā un Portimao Portugālē, bet nevienas no paredzētajām trim sacensībām nenotiks Amerikas kontinentā, piektdien paziņoja F-1.

Sacensības Vācijā, Nirburgringas trasē notiks pirmo reizi kopš 2013.gada. Itālijā šajā koronavīrusa ietekmētajā sezonā būs arī trešais posms, tam notiekot atjaunotajā Imolas trasē, bet Portugāles posms Portimaunā būs pirmās elites seriāla sacīkstes šajā pilsētā.

F-1 savā paziņojumā apstiprināja arī to, ka nevienas 2020.gada sezonas sacensības nenotiks Amerikas kontinentā.

Nirburgringas "Grand Prix" ir paredzēta 11.oktobrī, Portimaunā piloti sacentīsies 25.oktobrī un Imolā, kur sacensības nav notikušas kopš 2006.gada un kur 1994.gadā pēc avārijas gāja bojā Airtons Senna, - 1.novembrī.

Imolas trase būtu trešā Itālijas sacensību norises vieta, kur sacīkstes notiks pēc Itālijas Lielās balvas izcīņas 6.septembrī un pirmajām F-1 sacensībām Mugello trasē, kas notiks pēc nedēļas, atzīmējot arī "Ferrari" komandas 1000.sacīkstes sportā.

F-1 papildināja, ka sacensību nedēļas nogale Imolas trasē notiks tikai divas dienas triju vietā, un iespējams, ka tikai ar vienu brīvo treniņbraucienu sesiju ierasto trīs vietā.

Trīs "Grand Prix" posmi pievienoti sacensību kalendāram, nevienam no tiem neesot sākotnējā 22 sacīkšu kalendārā, jo F-1 ir atteikusies no trīs rudens sacīkstēm Amerikas kontinentā - Brazīlijā, Meksikā un ASV -, kas pievienojušās agrāk atceltajam jūnijā paredzētajam Kanādas "Grand Prix" posmam Covid-19 dēļ.

Sezonā tagad paredzētas 13 sacīkstes, un F-1 vadība plāno noslēgt sezonu decembrī ar sacensībām Bahreinā un Abū Dabī, kas ĻAUTU sasniegt 15 sacīkšu skaitu un izpildīt saistības pret televīzijas kompānijām.

Papildsacensības Āzijā, iespējams, varētu tikt sarīkotas Malaizijā un Vjetnamā, kurā pirmo reizi notiktu ielu sacensības Hanojā.

"Mēs esam gandarīti, ka ievērojami progresējam mūsu 2020.gada sezonas plānu pabeigšanā un ar prieku gaidīsim jūs Nirburgringas, Portimaunas un Imolas trasēs pārskatītajā kalendārā," teica F-1 priekšsēdētājs un izpilddirektors Čeiss Kerijs.

Viņš izteica cerību, ka nākamajā sezonā notiks arī plānotās sacensības Amerikas kontinentā.

Pēc trijiem aizvadītajiem posmiem kopvērtējumā līderis ar 63 punktiem ir Lūiss Hamiltons, kuram ar 58 punktiem seko Valteri Botass. 33 punkti ir Maksam Verstapenam, 26 punkti - Lendo Norisam, bet pa 22 punktiem guvuši Aleksandrs Albons un Serhio Peress.

Nākamais posms Lielbritānijas "Lielās balvas" izcīņā notiks 2.augustā Silverstonas trasē Lielbritānijā.

Šosezon bija plānots aizvadīt rekordlielu sacīkšu skaitu (22), taču koronavīrusa pandēmijas dēļ organizatori šobrīd apstiprina 13 posmu norisi.

Iepriekšējā sezonā par pasaules čempionu tika kronēts Hamiltons, kurš triumfēja sesto reizi karjerā un trešo reizi pēc kārtas.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi