Laika ziņas
Šodien
Migla
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

ASV valdība var iztikt bez Apple palīdzības terorista iPhone uzlaušanā

ASV valdība pirmdien paziņoja, ka var būt atradusi iespēju uzlauzt viena Sanbernardino terorista viedtālruni iPhone, neizmantojot firmas Apple palīdzību.

Federālie prokurori iesniegumā tiesai svētdien pavēstījuši, ka neidentificēta "ārēja puse" ir demonstrējusi Federālajam izmeklēšanas birojam (FIB) iespējamu veidu, kā uzlauzt Sanbernardino terorista Sajeda Farūka viedtālruni.

"Mūsu galvenā prioritāte vienmēr bija iegūt pieeju telefonam, kuru izmantoja šis terorists Sanbernardino," paziņoja Tieslietu ministrijas preses sekretāre Melanī Ņūmena.

"Ar šo mērķi prātā FIB ir turpinājis centienus iegūt pieeju šim telefonam bez Apple palīdzības, pat mēnesi ilgajā tiesāšanās ar šo firmu laikā,” piebilda Ņūmena.

Viņa sacīja, ka valdība ir "piesardzīgi optimistiska", ka šis jaunākais variants datu atgūšanai no iPhone izdosies.

Kalifornijas štata federālais tiesnesis, kam otrdien būtu jāvada sēde šajā lietā, apmierināja valdības lūgumu to atlikt un lūdza līdz 5.aprīlim iesniegt ziņojumu par situāciju.

Starp federālajiem prokuroriem un Apple vairākas nedēļas notika tiesu darbi saistībā ar FIB prasību Apple palīdzēt izmeklētājiem uzlauzt Farūka darba telefonu.

Apšaudē, kuru pērn 3.decembrī Kalifornijas štata Sanbernardino pilsētā sarīkoja Sajeds Farūks un viņa sieva Tašfīna Malika, tika nogalināti 14 cilvēki. Šāvēji mēģināja aizbēgt, bet tika nogalināti apšaudē ar policistiem, kas viņus vajāja.

Tiesa Losandželosā februārī nolēma, ka Apple ir jāsniedz tehniska palīdzība FIB centienos piekļūt informācijai Farūka viedtālrunī.

FIB izmeklētāji ir pārliecināti, ka Farūka telefonā ir ļoti svarīga informācija, bet tai nav iespējams piekļūt, nezinot paroli. Pēc 10 neveiksmīgiem paroles ievadīšanas mēģinājumiem visa telefonā esošā informācija tiktu automātiski izdzēsta.

Drošības sistēma ir izveidota tā, ka pat paši Apple speciālisti nevar iegūt pieeju šai informācijai, tāpēc izmeklētāji lūdz viņus nevis sameklēt paroli, bet vienkārši atvieglot šo procesu, uzrakstot programmatūru, kas ļautu izmeklētājiem apiet iPhone iebūvēto drošību.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Zirnis joko - 26.04.2024.

Ak, šī šausmīgā vēlme rakstīt dzejoļus, kad tava poētiskā talanta virsotne ir atskaņas "mīlēt – kremēt".

Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko