Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +10 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 9. maijs
Klāvs, Einārs, Ervīns

Basketbols

Četri debitanti: zināmas visas Pasaules kausa dalībnieces © DIENA

Serbijas basketbolisti ar pirmdienas vakarā izcīnīto uzvaru pār Lielbritāniju ieguva pēdējo pieejamo ceļazīmi uz šīs vasaras beigās paredzēto Pasaules kausa finālturnīru. Starp 32 dalībniecēm Āzijā šajā līmenī bez latviešiem debitēs arī Gruzijas, Kaboverdes un Dienvidsudānas izlases, bet "aiz borta" sensacionāli palika pati pirmā pasaules čempione un iepriekšējā turnīra fināliste Argentīna.

Lilardam 71 punkts Trail Blazers uzvarā pār Rockets

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) regulārā čempionāta spēlē svētdien ar 71 gūtu punktu izcēlās Demjens Lilards, palīdzot Portlendas Trail Blazers savā laukumā ar 131:114 (32:31, 41:27, 29:30, 29:26) pārspēt Hjūstonas Rockets vienību.

Latvijas basketbolisti uzvar Turcijā un nodrošina pirmo vietu apakšgrupā

Latvijas vīriešu basketbola izlase, kas jau novembrī ieguva ceļazīmi uz 2023.gada Pasaules kausa finālturnīru, piektdien izcīnīja uzvaru kvalifikācijas cikla otrā posma priekšpēdējā mačā un nodrošināja pirmo vietu apakšgrupā, taču savainojuma dēļ spēle priekšlaicīgi noslēdzās vienam no valstsvienības šī sasaukuma līderiem Artūram Žagaram.

Bertāns: Komandā nekas nav mainījies un tāpat gribam uzvarēt

Latvijas vīriešu basketbola izlase jau ir nodrošinājusi ceļazīmi uz 2023.gada Pasaules kausa finālturnīru, taču basketbolisti tāpat vēlās izcīnīt panākumus pēdējās divās kvalifikācijas spēlēs, izcēla valstsvienības kapteinis Dairis Bertāns.