Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +2 °C
Skaidrs
Trešdiena, 24. aprīlis
Nameda, Visvaldis, Ritvaldis

Izstāde Atmiņas ģenētiskais kods. Azerbaidžānas paklāji

Dekoratīvās mākslas un dizaina muzejs, Lielā zāle, Skārņu iela 10, Rīga

Iezīmējot Azerbaidžānas un Latvijas diplomātisko attiecību 30. gadadienu, sadarbībā ar Azerbaidžānas vēstniecību Latvijā un publisko akciju sabiedrību Azerkhalcha norisināsies unikālas kolekcijas izstāde Atmiņas ģenētiskais kods. Azerbaidžānas paklāji.

16. maijs – 15. septembris

O., Ce.–Sv. 11.00–17.00, kase 11.00–16.45
Tr. 11.00–19.00, kase 11.00–18.45
Pr. slēgts

Atklās cilvēku ar īpašām vajadzībām radītu izstādi Mēs esam tepat

Liepājas koncertzāle Lielais Dzintars, Mākslas telpa Cita Nova, Radio iela 8, Liepāja

Notiks cilvēku ar īpašām vajadzībām veidoto darbu izstādes Mēs esam tepat atklāšana. Atklāšanas pasākumu rīko Līvupes pamatskolas skolēnu vecāku biedrība sadarbībā ar koncertzāli Lielais dzintars un Liepājas Sociālo dienestu. Pasākuma Mēs esam tepat mērķis ir veicināt savstarpējo sapratni, atbalstu un cieņu pret ikvienu cilvēku, neatkarīgi no viņa individuālajām īpašībām vai spējām.

26. aprīlis – 31. augusts

P.–Pk. 11.00–17.00
Se., Sv. 10.00–15.00

Tatjanas Iljinas izstāde Jelgavas kultūras namā

Jelgavas kultūras nams, Krišjāņa Barona iela 6, Jelgava

Māksliniece dzimusi un augusi Jelgavā. Sākusi gleznot kad mācījās toreizējā Pedagoģiskājā sklolā Rīgā. Deviņdesmitajos gados pievienojās Tautas gleznošanas studijai. Vēlāk, šīs studijas vādītāja, mākslinieka Ivara Klapera iedrošināta, iestājās Latvijas Mākslas Akadēmijas trīsgadīgajos sagatavošanas kursos, kurus veiksmīgi pabeidza.

5. aprīlis – 30. aprīlis

Izstāde Dizaina procesi tuvplānā: Pavasaris

Dekoratīvās mākslas un dizaina muzejs, 3. st., Skārņu iela 10, Rīga

Sagaidot 35 gadu jubileju, Dekoratīvās mākslas un dizaina muzejs uzsāk jaunu pop-up izstāžu sēriju Dizaina procesi tuvplānā, kas atspoguļos aktuālās norises latviešu mūsdienu dizainā. Pirmo izstādi ar nosaukumu Pavasaris apmeklētāji varēs aplūkot līdz jūnija beigām.

3. maijs – 28. jūnijs

Ot., Ce.–Sv. 11.00–17.00, kase 11.00–16.45
Tr. 11.00–19.00, kase 11.00–18.45
Pirmdienās slēgts

Izstāde Rozentāls. Purvītis. Valters

Muzejs Rīgas Jūgendstila centrs, Alberta 12 (ieeja no Strēlnieku ielas)

Aprīlī muzejs Rīgas Jūgendstila centrs svin piecpadsmit gadu jubileju. Muzeja darbības laikā izveidots plašs un daudzveidīgs krājums, pulcēts liels apmeklētāju skaits un veidotas neskaitāmas izstādes un sarīkojumi. Atzīmējot jubileju, muzejs aicina uz izstādi Rozentāls. Purvītis. Valters, kurā eksponēti izcilo jūgendstila laika mākslinieku darbi no Kukšu muižas privātkolekcijas.

Šodien – 30. jūnijs

10.00–18.00 katru dienu, pirmdienās slēgts

Izstāde Atradumi mākslinieku darbnīcās

Galerija Daugava, Ausekļa iela 1

Mākslinieki savās izstādēs vienmēr eksponē pašus jaunākos darbus, kas tapuši pēdējā gada vai arī pāris pēdējo gadu laikā.Parāda to aktuālo, kas viņu nodarbinājis pēdējā laikā. Bet darbnīcā iekrājas arī darbi no iepriekšējiem gadiem un pat gadu desmitiem.

15. maijs – 6. jūlijs

Jūrmalas muzejā skatāmas trīs jaunas izstādes

Jūrmalas muzejs, Tirgoņu iela 29, Majori

Tekstilmāksliniece Lija Rage savos darbos pēta grafiti sociālo un māksliniecisko fenomenu, kas, izaudzis ielās, kļūst par publisku spoguli visam, kas notiek pasaulē. Interjeriste un gleznotāja Līvija Brigita Pavlovska izstādē Vēlreiz atskatās uz radošo ceļu gandrīz četrdesmit gadu garumā. Nīderlandes mākslinieka Pētera Jansena izstāde Gaismas klusumā atklāj mākslinieka radošā rokraksta un tehniku daudzveidību, iepazīstinot ar Nīderlandē un Latvijā tapušajiem darbiem.

Šodien – 26. maijs

P.,O. Slēgts
T.-Sv 10.00 –17.00
(no 15.05. darba laiks 10.00–18.00)

Jaņa Rozentāla Mākslas skolas audzēkņu izstāde 2004

Eiropas Savienības māja, Aspazijas bulvāris 2

Darbu autori ir vieni no pirmajiem cilvēkiem, kas veido to latviešu paaudzi, kas visu savu dzīvi eksistējuši kā daļa no ES, un veido savus mākslas darbus, balstoties uz šo skatījumu.

15. aprīlis – 28. aprīlis

Ineses Margēvičas personālizstāde Ciklamenas slepenā dzīve

Rīgas Porcelāna muzejs, Kalēju iela 9/11

Rīgas Porcelāna muzejs no 19. aprīļa dāvās iespēju iegremdēties pavasarīgi krāsainajā un delikātajā Ineses Margēvičas daiļradē viņas personālizstādē Ciklamenas slepenā dzīve.

19. aprīlis – 9. jūnijs

Leo Kokles simtgadei veltīta mākslinieka gleznu izstāde Leo Kokle – 100 gadi

Rietumu Bankas izstāžu zāle, Vesetas iela 7

Izstāde ir veltīta Leo Kokles (1924-1964) simtgadei. Tajā ir eksponētas vairāk nekā 40 vērtīgas gleznas no mākslinieka atraitnes Terēzes Kokles privātās kolekcijas, sniedzot unikālu iespēju aplūkot šos darbus jebkuram mākslas cienītājam. To vidū ir tādi mākslinieka 20. gadsimta 40.-60. gados radīti darbi kā Līgo, Dvēseles simfonija, gleznotāja mūzas Terēzes Kokles, šaha meistara Mihaila Tāla un operdziedātājas Belas Rudenko portreti, kā arī ainavas un klusās dabas.

9. aprīlis – 2. maijs

Fotoizstāde Padomju okupācijas mantojums Karostā

Liepājas okupācijas muzejs, K. Ukstiņa iela 7/9

Izstāde vēsta par kādreizējās Padomju Savienības Baltijas kara flotes atstātā mantojuma postu un sekām Karostas infrastruktūrai, ostas un teritoriālo ūdeņu piesārņojumu un atjaunotnes sākumu.

11. aprīlis – 29. septembris

Jāņa Gleizda simtgadei veltīta izstāde GAISMĀ. punkts

Latgales vēstniecība Gors, Pils iela 4, Rēzekne

Izstāde sastāv no Jāņa Gleizda aktu fotogrāfiju reprodukcijām, kā arī no konkursa melnbaltajā fotogrāfijā Jāņa Gleizda balva fotogrāfijā 2024 finālistu darbiem. Izstāde simboliski savieno gan fotogrāfijas, gan cilvēka gaismjūtīgo dabu, kurā ikviens gaismas punkts spēj mainīt apkārtējās pasaules uztveri un tās attēlojumu.

9. aprīlis – 19. maijs

Jāņa Deinata personālizstāde Masas

Mākslas galerija XO, Elizabetes iela 14

Jāņa Deinata darbi Latvijas foto mākslā izceļas ar artistisku un vienlaicīgi iejūtīgu skatienu, kas pamana neparasto tur, kur ne visi spēj. Viņš ir briljants ­– ļoti dažāds un vienmēr pārsteidzošs. (Inta Ruka, 2024.)

11. aprīlis – 11. maijs

Keramikas katedras simtgades ietvaros atklāta izstāde Neitrālā zona

Latvijas Mākslas Akadēmijas eksperimentālā mākslas telpa Pilot, Vāgnera iela 3

Izstādē būs apskatāmi gan jau pieredzi guvušu, profesionālu keramiķu un katedras pasniedzēju, gan topošo mākslinieku keramikas darbi. Kopumā izstādē piedalīsies 19 autori, kas līdz šim ir lielākais mākslas telpā vienlaikus izstādīto mākslinieku skaits.

4. aprīlis – 25. maijs

Ot. - Sv. 12.00-18.00
Ieeja bez maksas

Jaņa Rozentāla Mākslas skolas jauno mākslinieku izstāde

LU Zinātņu māja, 2. st., Jelgavas iela 3

LU Zinātņu mājā notiks Jaņa Rozentāla Mākslas skolas audzēkņu Alises Gailes un Rasmusa Marka  izstādes Es Lūgtu, lai Tu par Mani Rūpējies/ I Would Ask You to Take Care of Me atklāšana.

3. aprīlis – 3. maijs