Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +7 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 25. aprīlis
Līksma, Bārbala

Jaņa Rozentāla Mākslas skolas jauno mākslinieku izstāde

LU Zinātņu māja, 2. st., Jelgavas iela 3

LU Zinātņu mājā notiks Jaņa Rozentāla Mākslas skolas audzēkņu Alises Gailes un Rasmusa Marka  izstādes Es Lūgtu, lai Tu par Mani Rūpējies/ I Would Ask You to Take Care of Me atklāšana.

3. aprīlis – 3. maijs

Tekstilmākslas izstāde Saknes

Mākslas galerija MuseumLV, 1. st., Andreja Pumpura 2

Izstāde Saknes vērš uzmanību uz mākslinieku pārdomām par savu esību un par apkārt notiekošo. Ar daudzveidīgām tekstilmākslas tehniku interpretācijām un tās nozīmi mūsdienu tekstilmākslā, kas ir sakņota nacionālā piederībā un iedvesmojoties no tautas mākslas, krāsām, rakstiem, pinumiem un aušanas tehnikām to pārradot mūsdienīgā identitātē. Tradīciju saglabāšana un turpināšana jaunā veidā, sakņu meklējumi cilvēka dabā, būtībā un vājībās.

11. aprīlis – 18. maijs

Kriša Salmaņa video izstāde Melns, balts un viss kaut kas pa vidu

Liepājas koncertzāle Lielais Dzintars, Mākslas telpa Cita Nova, Radio iela 8, Liepāja

Skatāma plaši pazīstamā Latvijas mākslinieka–domātāja Kriša Salmaņa izstāde Melns, balts un viss kaut kas pa vidu. Izstādes saturu veido trīs melnbalti video – Maršs, Uzbrukums un Uzvara – no kuriem divi Latvijā tiks eksponēti pirmoreiz. Interesenti aicināti uz izstādes atklāšanu sestdien, 6. aprīlī, plkst. 17.30.

6. aprīlis – 9. jūnijs

Izstāde Liktenīgā sieviete

Muzejs Rīgas Jūgendstila centrs, Alberta 12

Skatāma izstāde, kura iepazīstina ar Femme fatale jeb liktenīgās sievietes atveidojumu jūgendstila mākslā. Izstāde rāda idealizēto, skaisto un daudzveidīgo sievietes tēlu, tajā skatāmi privātkolekcijas un muzeja Rīgas Jūgendstila centrs krājuma lietišķās mākslas priekšmeti un mākslas darbi.

5. aprīlis – 26. maijs

Kultūras centrā Imanta apskatāmas trīs jaunas izstādes

Kultūras centrs Imanta, Anniņmuižas bulvāris 29

Kultūras centrā Imanta apskatāmas trīs jaunas izstādes: Pārdaugavas kultūras apvienības Kultūras centra Imanta glezniecības studijas Umbra dalībnieču Ilzes Ēvaldes un Ievas Sproģes gleznu izstāde (Ne)mierīga augstuma josla, Aldana Milzarāja personālistāde Kartona faktors, fotogrāfiju ceļojums latviešu mantojuma saglabāšanai Latvju zīmju izgaismoti.

19. marts – 30. aprīlis

Izstāde Bezdarbības māktie ziloņi

Latvijas Nacionālā bibliotēka, 1. st., Mūkusalas 3

Tiks atklāta laikmetīgās mākslas autora Kriša Salmaņa izstāde Bezdarbības māktie ziloņi. Izstādes izpētes procesā mākslinieks tikās ar visdažādākajiem bibliotēkas speciālistiem – indeksētājiem, mākslas krājuma glabātājiem, grāmatniecības vēsturniekiem un citiem. Guvis ieskatu tās attālākajās krātuvēs, mākslinieks bibliotēku rāda kā spoguļu labirintu, kurā ceļā uz mērķi apmeklētāju vada bibliotekāru izstrādātie meklēšanas rīki.

4. aprīlis – 21. septembris

Rīgas Lutera draudzes mākslinieki tiekas izstādē Debesīs pasakas skrēja

Ojāra Vācieša muzejs, Ojāra Vācieša iela 19

Rīgas Lutera draudzes mākslinieku izstādes Ojāra Vācieša muzejā notiek jau vairāk nekā 20 gadus. Tā ir kļuvusi par skaistu tradīciju – ap Lieldienu laiku, pēc svētdienas dievkalpojuma pulcēties muzejā uz izstādes atklāšanu.

24. marts – 27. aprīlis

Liepājas muzeja simtgadei veltīta gleznu izstāde Ieskats

Liepājas muzejs, Kūrmājas prospekts 16/18

Atklās Liepājas muzeja simtgadei veltītu izstādi Ieskats, kurā skatāmas gleznas no Liepājas muzeja mākslas priekšmetu kolekcijas. Izstāde sniedz ieskatu Liepājas un tās apkārtnes bagātīgajā vizuālās mākslas mantojumā.

22. marts – 5. maijs

Pētera Jansena izstāde Gaismas klusumā

Jūrmalas muzejs, Tirgoņu iela 29, Majori

Izstāde Gaismas klusumā aicina skatītāju doties radošā ceļojumā, kas ved cauri gadalaiku un nokrāsu, tumsas un gaismas, saules un mēness cikliem. Debesu spīdekļu vadītiem, iespējams nonākt gan mākslinieka Pētera Jansena iztēlē izauklētajā Maču Pikču, gan pie mums Ērgļu pusē, saklausot putnu čalas pie Lojas.

Vakar – 26. maijs

Skatāma grāmatu oriģinālsējumu izstāde Izlasītas grāmatas

Liepājas muzejs, Kūrmājas prospekts 16/18

Izstādē Izlasītas grāmatas būs aplūkojami vairāk nekā 150 grāmatu oriģinālsējumi, ko iesējuši 37 profesionāli grāmatsējēji, grāmatu mīļotāji, lasītāji un literatūras cienītāji no Latvijas un Lietuvas. Lielu daļu grāmatsējēju, kuru darbi būs aplūkojami Liepājas muzejā, vieno gūtā izglītība Tallinas Mākslas institūtā (šodien – Igaunijas Mākslas akadēmija) un vienošanās radošā un izstāžu darbībā Latvijas Grāmatsējumu un ādas dizaina asociācijā (LGĀDA).

15. marts – 28. aprīlis

Rīgas Porcelāna muzeja krājuma izstāde Fajanss

Kuldīgas vecais rātsnams, Baznīcas iela 5

Izstāde Fajanss atklāj unikālu kultūras mantojumu, kas ļauj labāk izprast 20. gadsimta vidū, otrajā pusē strādājušos autorus, viņu radošo rokrakstu, tam laikmetam raksturīgo estētiku un porcelāna industrijas darbības principus. Izstāde rosinās iztēloties, kā būtu varējis būt, un varbūt kalpos par iedvesmu avotu jau mūsdienu skatītājam.

20. marts – 20. maijs

Miķeļa Mūrnieka izstāde Behavioral Sink un grupas izstāde Siers ir laiks, laiks ir nauda, nauda ir monopols

Laikmetīgās mākslas centrs Kim? Sporta iela 2

Miķelis Mūrnieks radošajā darbā atsaucas uz ready-made mākslas žanru, veidojot objektus un instalācijas no atpazīstamiem materiāliem un formām. Par vienu no galvenajiem Mūrnieka izteiksmes līdzekļiem kļuvusi laikmetīgajai kultūrai atbilstoša sociālā kritika, kuru caurstrāvo ironisks un sabiedrību analizējošs raksturs. Siers ir laiks, laiks ir nauda, nauda ir monopols. Precīzi to izsaka Stefa Kamara tēlnieciskie objekti un eksperimenti ar materiāliem. Tie pil aiz pārmērības kā visas materializācijas pilnība.

16. marts – 19. maijs

Izstāde Pasaule manos sapņos

Mākslas stacija Dubulti, Zigfrīda Meierovica prospekts 3, Jūrmala

Izstāde veltīta tēlniekam Robertam Dineram, no akadēmiskas ievirzes figurālisma neatkarīga tīrradņa mākslai. Pērn pāragri aprāvās Roberta Dinera (1977-2023) dzīve. Mākslinieks dzīvoja Jūrmalā un kļuva pazīstams ar skulptūru izstādēm pludmalē. Roberta Dinera piemiņas izstāde Pasaule manos sapņos Mākslas stacijā Dubulti piedāvā hronoloģiski plašu darbu klāstu. Te būs gan košās un krāsainās deviņdesmito gadu vaska skulptūras, gan divtūkstošo gadu miniatūrās bronzas un fotogrāfijas, gan episka karam veltīta instalācija, kā arī kopā ar Liliju Dineri veidotās seno literāro pieminekļu ilustrācijas. Izstādi papildina videohronikas.

15. marts – 12. maijs