Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Literatūra

Nedēļas nogalē norisināsies Rīgas Grāmatu svētki

Rīgas Grāmatu svētki šogad notiks 4. un 5. novembrī Latvijas Nacionālajā bibliotēkā, kur tiksies dažādu paaudžu lasītāji, autori, mākslinieki un izdevēji, informēja svētku rīkotāji Latvijas Grāmatizdevēju asociācija.

Latvija Frankfurtes grāmatu tirgū piedalās ar pasākumu programmu un ilustrāciju izstādi

Laikā no 19. līdz 23. oktobrim platforma Latvian Literature sadarbībā ar Latvijas Investīciju un attīstības aģentūru (LIAA) organizē Latvijas valsts dalību Frankfurtes grāmatu tirgū (Frankfurter Buchmesse). Tirgus laikā Frankfurtē notiks četri ar Latvijas literatūru saistīti pasākumi un arī – kāda īpaša pārsteiguma ballīte, informēja platformas Latvian Literature pārstāvji.

Darbu sāk Latvijas Literatūras gada balvas jaunā ekspertu komisija

Jau šobrīd norit gatavošanās vienam no centrālajiem notikumiem Latvijas literatūrā – Latvijas Literatūras gada balvai (LALIGABA), kas ik pavasari tiek pasniegta spožākajiem pašmāju autoriem piecās nominācijās. Jaunā ekspertu komisija sākusi 2022. gada literārā devuma izvērtēšanu.

Eduarda Veidenbauma 155. jubilejā – jauna pastāvīgā ekspozīcija Vairāk gaismas!

Šodien, 3. oktobrī, Eduarda Veidenbauma memoriālajā muzejā Kalāči atklāta jauna pastāvīgā ekspozīcija Vairāk gaismas! Ekspozīcija un ar to saistītās izglītības programmas aicinās izzināt latviešu dzejas pirmā modernista sapņus un centienus, nemierīgās attiecības ar ģimeni un draugiem, trauslo veselību, ideālistiskās demokrātijas un līdztiesības idejas, un, protams, viņa novatorisko dzeju.

Festivāla Dzejas dienas 2022 balvu iegūst Artis Ostups

Svētdien, 11. septembrī, plkst. 18.00 Latvijas Mākslas akadēmijas dārzā norisinājās festivāla Dzejas dienas 2022 oficiālās programmas noslēguma pasākums – Dzejas dienu balvas nominantu lasījumi un balvas pasniegšana. Šogad Dzejas dienu balvu ieguva Artis Ostups par krājumu Variācijas par mēness tēmu (Neputns), informēja festivālā pārstāve Kristiāna Šuksta.

Ziedoņa muzejs šogad apskatāms vēl tikai mēnesi

Ziedoņa muzeja vasaras sezona tuvojas noslēgumam, tādēļ ikviens interesents aicināts apmeklēt _Dzirnakmeņus Murjāņos vēl līdz 2. oktobrim. Plānots, ka 2023. gadā vasaras sezonu muzejs uzsāks ar jaunu programmu lieliem un maziem muzeja apmeklētājiem.

Līdz Raiņa dzimšanas dienai Rīgā turpināsies Dzejas dienas

No 2. līdz 11. septembrī Rīgā norisinās festivāla Dzejas dienas 2022 oficiālā programma, kurā vēl gaidāmi pasākumi ar ārzemju viesu dalību, tradicionālais Ceļojums ar dzejniekiem, lasījumi pie Raiņa pieminekļa un Dzejas dienu balvas laureāta sveikšana. Citi dzejai veltīti pasākumi Rīgā un citviet Latvijā norisināsies visu septembri.