Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +9 °C
Viegls lietus
Piektdiena, 4. oktobris
Modra, Francis, Dmitrijs

Stricka villa un Liels un mazs aicina mazos lasītājus piedalīties grāmatu klubā Piena zobs

K. K. fon Stricka villa un bērnu grāmatu izdevniecība Liels un mazs aicina mazos lasītājus un vēl tikai lasītgribētājus līdzdarboties jaunā sadraudzības projektā – Dzīvo grāmatu klubā bērniem Piena zobs

Projekts adresēts bērniem vecumā no 5 līdz 11 gadiem un ļaus personīgi iepazīties ar grāmatu autoriem, lai radoši darbotos kopā ar viņiem. Katra tikšanās būs kā dzīva grāmata, kas top autoru un lasītāju mijiedarbībā. Lasīšanas prasme un draudzība ar grāmatām bērnībā jākopj tāpat kā piena zobi – tad izaugot tos nomainīs stipri kaula zobi, un lasošais bērns kļūs par lasošu pieaugušo, uzsver kluba dibinātāji.

Pirmais pasākums, kas būs veltīts komiksiem, norisināsies jau 13. oktobrī plkst. 12.00 K. K. fon Stricka villā.

Mudinot bērnus vairāk lasīt un attīstīt savu radošumu, Piena zoba rīkotāji sagatavojuši interesantu un daudzpusīgu programmu. Tajā būs iespēja ne tikai lasīt dažādas Liels un mazs izdotās grāmatas, bet arī satikt to autorus – rakstniekus, ilustratorus un citas radošas personības Stricka villas mājīgajās telpās. Pasākumos bērni varēs piedalīties radošos uzdevumos, kas attīstīs pašizpausmes un sadarbības spējas, kā arī stiprinās ģimeņu lasītprieku.

Pirmajā pasākumā 13. oktobrī pulksten 12.00 Piena zoba dalībniekiem būs iespēja iepazīt komiksu grāmatu veidotājus – komiksa Sirdslietas autores, rakstnieci Agnesi Vanagu un ilustratori Annu Vaivari, komiksa Es tevi gaidīju autores, rakstnieci Mairu Dobeli un ilustratori Rebeku Lukošus, kā arī komiksa Runājošie suņi mākslinieci Elīnu Brasliņu. Elīna ir arī tulkotāja, kas latviskojusi franču autores Anukas Rikāras komiksu Anna un Froga.

Rīkotāji aicina pasākuma dalībniekus jau iepriekš sagatavoties un izlasīt kādu no minētajām komiksu grāmatām, lai būtu aizraujošāk iepazīt radošo komandu un sadarboties ar rakstniecēm un māksliniecēm. Tomēr pavisam noteikti interesanti būs arī tiem bērniem, kas vēl nebūs izlasījuši nevienu no šīm grāmatām.

Sezonas turpinājumā – aicinājums mācīties dzejoļus un dzimšanas dienas ballīte par godu gan Liels un mazs 20 gadu jubilejai, gan K. K. fon Stricka villas svētkiem, kas tiek atzīmēti decembrī.

Pasākumu programma:

  • 13.10. plkst. 12.00 Komiksu pasaule;
  • 3.11. plkst. 12.00 Mācāmies dzejoļus!;
  • 01.12. plkst. 12.00 Dzimšanas dienas ballīte.

Dzīvo grāmatu kluba Piena zobs vizuālā noformējuma autori: Rūta Briede, Artis Briedis.

Par kluba pasākumu dalībnieku var kļūt, iegādājoties Piena zoba dalībnieka karti bezrindas.lv (vietu skaits ierobežots!).

Oktobrī Liels un mazs izdotie komiksi par draudzīgu cenu nopērkami izdevniecības mājaslapā: https://lielsmazs.lv/collections/oktobris-komiksi-prot-runat-par-visu

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja