Laika ziņas
Šodien
Migla
Pirmdiena, 3. jūnijs
Ineta, Inta, Intra

Māksla

Mežaparkā norisināsies Džemmas dienas

Ar daudzveidīgu aktivitāšu programmu šogad pirmo reizi izcilās mākslinieces Džemmas Skulmes dzimšanas dienas nedēļā no 20 līdz 26. septembrim norisināsies māksliniecei veltītas Džemmas dienas Mežaparkā. To laikā būs iespēja ielūkoties topošajā Džemmas Skulmes Mākslas telpā, gaidāmajā izstādē un Džemmas Skulmes ģimnāzijas gadu vēstulēs, ko rakstījusi viņa pati, skolasbiedrenes un vecāki.

Mūžībā devusies tēlniece Gaida Grundberga

Mūžībā devusies tēlniece Gaida Grundberga (29.12.1928.–07.09.2021.), kura veidojusi vairākus monumentālos ansambļus, gan daudzu iemīļoto Kumeliņu Bastejkalnā un citus radošus darbus, informēja Latvijas Mākslinieku savienības (LMS) pārstāvji.

RIXC ar plašu programmu piedalās vienā no lielākajiem mākslas un tehnoloģiju festivāliem pasaulē - Ars Electronica

Šodien, 8. septembrī, tiek atklāts viens no lielākajiem mākslas un tehnoloģiju notikumiem pasaulē – Ars Electronica festivāls Lincā, Austrijā. Pirms pandēmijas festivāls pulcēja teju 100 000 apmeklētāju, taču jau otro gadu gandrīz visa festivāla programma norisinās tiešsaistē – tā ir unikāla iespēja sekot līdzi plašajai innovatīvajai digitālās mākslas un radošo tehnoloģiju programmai, kas ierasti bija pieejama tikai klātienes apmeklētējiem.

Brīvība būt pašai – top izstāde Paštrokšņi par slimības pieredzes stāstu

Sadarbojoties vairākiem mākslas un kultūras jomas profesionāļiem, tiek veidota izstāde par slimības pieredzes stāstu Paštrokšņi. Stāsts balstīts Paulas Tisenkopfas personīgajā pieredzē, sastopoties ar diagnozi krūts vēzis un krīzi, kurā mēģinājumi atbilst un izpildīt apkārtējo gaidas vairs nespēja glābt no satikšanās ar sevi.

Pa milimetram bērta kartupeļu lauka instalācija © DIENA

Vienā no prestižākajām mākslas institūcijām Islandē – Dzīvās mākslas muzejā (The Living Art Museum) Reikjavīkā – līdz 3. oktobrim aplūkojama jauno latviešu mākslinieku Renātes Feizakas un Klāva Liepiņa veidotā izstāde As you are now so on- ce was I/As I am now so will you be, kas ironiskā spēles formātā aplūko autoru attieksmi pret to, kas ir un varētu būt nacionālā identitāte un vai tāda vispār pastāv.

Ar kopīgiem pasākumiem atklās Survival Kit 12 un Dzejas dienas

3. un 4. septembrī ar plašu pasākumu programmu tiks atklāts festivāls Survival Kit 12 un Dzejas dienas. Dzejas dienas norisināsies no 3. līdz 12. septembrim, savukārt Survival Kit 12 ir par mēnesi pagarināts norises laiks, un tas notiks no 3. septembra līdz 31. oktobrim kopumā deviņās norises vietās.