Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Teātris

Iznācis šīgada otrais žurnāla Teātra Vēstnesis numurs

Neilgi pirms Jāņiem iznāk žurnāla Teātra Vēstnesis 2023. gada otrais jeb vasaras numurs. Uz aizmugurējā vāka – 99 gadus vecā Jāņa Kubiļa autogrāfs, bet uz pirmā – Maksims Busels Hamleta lomā Viestura Kairiša izrādē Hamlets.

Foto: JRT ēku kompleksa rekonstrukcija tuvojas noslēgumam

Aizvien skaidrāk var redzēt, ka Jaunā Rīgas teātra (JRT) ēku kompleksa rekonstrukcija tuvojas noslēguma fāzei. Gandrīz pilnībā ir pabeigti fasāžu darbi, notiek iekšdarbi un dažādas tehniskās pārbaudes, savukārt Valsts zemes dienests ir sācis kadastrālo uzmērīšanu inventarizācijas lietai, informēja VAS Valsts nekustamie īpašumi valdes priekšsēdētājs Renārs Griškevičs.

Varbūt vaļi dzied, jo nespēj nedziedāt. Režisors Rūdolfs Apse radījis jauniestudējumu pusaudžiem © DIENA

"Gribējās. Tieši tik vienkārši. Es neesmu no tiem, kas mēģina trāpīt sociālu, politisku vai citu aktuālu notikumu virpulī. Jutu, kas tas ir kaut kas tāds, kas vajadzīgs man pašam," – par ieceri iestudēt izrādi Vaļa dziesma sarunā ar laikrakstu Diena saka tās autors Rūdolfs Apse, kuram šis ir jau otrais režijas darbs Latvijas Leļļu teātrī (iestudējums ir paredzēts jauniešiem no divpadsmit gadu vecuma – I. A.).

Aicina pieteikties dalībai Bērnu un jauniešu teātra institūtā

Valmieras vasaras teātra festivāls aicina pieteikties dalībai Bērnu un jauniešu teātra institūtā - festivāla ietvaros notiks nedēļu ilga, intensīva apmācību programma par bērnu un jauniešu tiesībām, vecuma posmu raksturīgākajām iezīmēm, kā arī skatuves mākslu tieši šai auditorijai.

Pasniegs Teātra dienas izcilības balvas

LKA E. Smiļģa Teātra muzeja dārzā piektdien, 2. jūnijā, plkst. 15 norisināsies Teātra dienas izcilības balvu pasniegšanas ceremonija, informēja Latvijas Teātra darbinieku savienības pārstāvis Ričards Vorobjovs.