Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 16. maijs
Edijs, Edvīns

Teātris

Liepājas teātra izrādi Vilki varēs noskatīties Rīgā

Liepājas teātris 10. septembrī dosies uz Rīgu, lai Teātra mājā Zirgu pasts parādītu savu iestudējumu Vilki. Izrādi Liepājas teātrī iestudējis režisors Toms Treinis, to veidojot pēc dramaturģes Rasas Bugavičutes-Pēces lugas, kas īpaši tika rakstīta teātra vajadzībām.

Daugavpils teātris sāk jauno sezonu

Ceturtdien, 4. augustā, Daugavpils teātra kolektīvs tikās, lai pēc teātra valdes priekšsēdētāja Oļega Šapošņikova uzrunas un tradicionālās kopbildes sāktu darbu pie 2022./2023. gada sezonas jauniestudējumiem.

Atklāta Valmieras teātra 100. sezona

Lai gan teātra ēka ārēji joprojām atgādina drupas, 3. augustā Valmieras teātra kolektīvs pulcējās pie netālu esošā, režisoram Oļģertam Kroderam veltītā, mākslas objekta Krodera ābele, lai atklātu teātra 100., ko dažādu force major apstākļu dēļ varētu dēvēt par spītības sezonu.

Dailes teātris sāk jauno sezonu

Otrdien, 26. jūlijā, Dailes teātra kolektīvs sanāca kopā, lai svinīgi sāktu jauno, 103. sezonu. Tāpat kā katru gadu, teātrim atsākot darbu, arī šoreiz tapa tradicionālā Dailes kolektīva kopbilde, bet pirms tam teātra vadība – direktors Juris Žagars un teātra mākslinieciskais direktors Viesturs Kairišs – klātesošos informēja par jaunās sezonas redzējumu un radošajām iecerēm.

Vilsonu mājas verandā notiks izrāde Ziemeļnieks

No 11. līdz 17. augustam Talsu novada Upesgrīvā, Vilsonu mājas verandā, notiks pirmizrādes muzikālai dzejas izrādei Ziemeļnieks. Šeit skanēs Jāņa Ziemeļnieka dzeja, Jura Kulakova un Svena Vilsona mūzika trīs Vilsonu izpildījumā. Visu papildinās unikāla foto izstāde.