Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +19 °C
Skaidrs
Piektdiena, 3. maijs
Uvis, Gints

Kriminālziņas

Prokremliskā aktīvista Aleksejeva lietu turpinās skatīt oktobrī

Rīgas pilsētas Pārdaugavas tiesa oktobrī turpinās skatīt prokremliskā aktīvista Jurija Aleksejeva lietu, kurā viņš apsūdzēts par naida kurināšanu, neatļautu šaujamieroču munīcijas glabāšanu, kā arī par bērnu pornogrāfijas apriti, aģentūra LETA uzzināja tiesā.

FOTO: Liedz ievest vairāk nekā 266 000 kontrabandas cigarešu

Valsts ieņēmumu dienesta (VID) Muitas pārvaldes un Valsts robežsardzes (VRS) amatpersonas, veicot kravas vilcienu un automobiļu kontroli, novērsa 266 600 cigarešu (13 330 paciņas) kontrabandu. Cigaretes bija noslēptas vagonos ar armatūras stieņu un kokskaidu granulu kravām, kā arī saldēšanas iekārtā kravas transportlīdzeklī.

VID aiztur narkotisko un psihotropo vielu kontrabandistu un izplatītāju grupējumu

Valsts ieņēmumu dienesta (VID) Nodokļu un muitas policijas darbinieki 2021. gada jūlijā, veicot ilgstošu operatīvo un izmeklēšanas darbību kompleksu, aizturēja sešas personas, kuras nodarbojās ar narkotisko un psihotropo vielu kontrabandu no Nīderlandes uz Latviju, kā arī to glabāšanu, pārvadāšanu un realizēšanu lielos apmēros organizētā noziedzīga grupā.

Tiesa patur apcietinājumā spiegošanā aizdomās turēto Ādamsonu

Rīgas Vidzemes priekšpilsētas tiesa šodien nolēma paturēt apcietinājumā par spiegošanu Krievijas labā aizdomās turēto Saeimas deputātu Jāni Ādamsonu (S), noskaidroja aģentūra LETA. Ādamsonam ir tiesības tiesas lēmumu pārsūdzēt Rīgas apgabaltiesā.

Valsts policija Rīgas reģionā atbrīvo nolaupītu personu; aizturēti trīs vīrieši

Valsts policijas Galvenās kriminālpolicijas pārvaldes Organizētās noziedzības apkarošanas pārvaldes amatpersonas sadarbībā ar Valsts policijas Speciālo uzdevumu bataljonu aizdomās par personas nolaupīšanu un darba ekspluatāciju pagājušajā nedēļā aizturēja trīs personu grupu. Tās dalībnieki ilgstošā laika posmā ekspluatējuši vairākas personas, kurām bez samaksas bija jāveic dažāda veida saimnieciskie darbi, kā arī remontdarbi.

Kopš piektdienas uz Latvijas ceļiem astoņi bojāgājušie

Aizvadītajā diennaktī ceļu satiksmes negadījumos cietuši 17 cilvēki, bet divi gājuši bojā, aģentūra LETA uzzināja Valsts policijas (VP) Sabiedrisko attiecību nodaļā. No piektdienas līdz svētdienai negadījumos uz ceļiem dzīvības zaudēja astoņi cilvēki, liecina VP sniegtā informācija.