Laika ziņas
Šodien
Skaidrs

Rīgā

Pagarina reģistrāciju jaunajos Rīgas pašvaldības bērnudārzos

Reaģējot uz valsts pārvaldes portāla "Latvija.lv" e-pakalpojuma "Bērna reģistrācija pirmsskolas iestāžu rindā" periodiskiem darbības traucējumiem, līdz svētdienai, 27.novembrim, ir pagarināta bērnu pieteikšana Rīgas pašvaldības pirmsskolas izglītības iestādē "Ozoliņš" un "Dzīpariņš", aģentūru LETA informēja Rīgas domes Komunikācijas pārvaldē.

Zeps: Ostai jākļūst par solārās un ūdeņraža enerģijas tehnoloģiju centru

Ir noslēgusies pieteikšanās Rīgas brīvostas pārvaldes izsludinātajam atklātajam konkursam par teritorijas nomas tiesībām saules enerģijas parka attīstīšanai Spilves pļavās. Rīgas ostas teritorijā paredzēts izveidot lielāko saules paneļu parku Latvijā ar nominālo jaudu vismaz 100 MW un plānoto elektroenerģijas izstrādi vismaz 100 000 MWh gadā. Konkursā pieteikušies vairāki dalībnieki, visi – starptautiskas kompānijas vai to pārstāvniecības Latvijā, kas savā darbībā jau realizējušas lielapjoma saules parkus arī citviet Eiropā*.

Samazinās atļauto braukšanas ātrumu uz Dienvidu tilta

No 17.novembra līdz nākamā gada pavasarim uz Dienvidu tilta tiks samazināts atļautais braukšanas ātrums no 70 kilometriem stundā (km/h) uz 50 km/h, informēja Rīgas domes Komunikācijas pārvaldes projektu koordinatore Lelde Rudzika.

Rīgā trešo dienu pēc kārtas pārspēts siltuma rekords

Mārtiņdienā Rīgā gaisa temperatūra paaugstinājusies līdz +11,7 grādiem, par 0,6 grādiem pārspējot līdzšinējo 10.novembra siltuma rekordu, kas bija reģistrēts 2008.gadā, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra dati.

FOTO: Uzlabo burāšanas infrastruktūru Rīgā

Lai stiprinātu burāšanas sporta un tūrisma nozares attīstību, kopš 2014. gada Rīgas brīvostas pārvalde sadarbībā ar Rīgas pilsētā esošajām jahtu ostām īsteno dažādus jahtu ostu infrastruktūras uzlabošanas projektus.