Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +5 °C
Viegls lietus
Ceturtdiena, 25. aprīlis
Līksma, Bārbala

10 kokvilnas priekšrocības labam miegam

Kokvilna ir viena no populārākajām mājas tekstila šķiedrām: gultas veļa, segas, vannas istabas dvieļi, salvetes un pat paklājiņi ir izgatavoti no dažādiem kokvilnas audumiem. Ar savām īpašībām kokvilna ir lieliski piemērota gultas veļai, tāpēc, ja plānojat iegādāties, piemēram, baltu gultas veļu, dvieļus vai spilvenu pārvalkus, mēs piedāvājam pat 10 iemeslus, kāpēc kokvilnas gultas veļa ir perfekta izvēle.

1. Gaisa caurlaidība

Reizēm mēs domājam, ka tas nav nekas svarīgs, bet slikta gaisa caurlaidība gultas veļai ir viens no galvenajiem nekvalitatīva un neērta miega iemesliem. Ar labākām caurlaidības īpašībām atšķirās dabīgas šķiedras un šajā jomā kokvilna ir vienkārši nepārspējama - tās izstrādājumi ļauj Jūsu ādai un ķermenim elpot, tāpēc kokvilnas gultas veļā Jūs nesvīdīsiet un aukstajos ziemas vakaros baudīsiet ļoti patīkamu siltumu. Šī funkcija ir īpaši svarīga, izvēloties zīdaiņu un bērnu gultas veļu - viņu ķermenis miega laikā vēl nav spējīgs tik labi regulēt temperatūru kā pieaugušie cilvēki, tāpēc ir nepieciešams „elpojošs“ audums, lai saglabātu piemērotāko temperatūru miegam.

2. Absorbē mitrumu

Kokvilnas šķiedra ļoti labi absorbē mitrumu un tas ir svarīgi ne tikai dažādiem vannas istabas dvieļiem, bet arī gultas veļai. Miega laikā mēs svīstam, tādēļ ķermenis izdala mitrumu, kas izraisa diskomfortu un aukstajā sezonā mitruma sajūtu. Kokvilnas gultas veļa ir labākā izvēle katrai sezonai, jo šis audums lieliski pielāgojas cilvēka ķermeņa vajadzībām un sniedz labāko komfortu tā lietotājam.

3. Dabiska

Kokvilna ir dabiska šķiedra - tā ir kā dāvana no dabas. Dabiska kokvilnas veļa nerada alerģiju un ir piemērota arī jutīgai ādai. Šī iemesla dēļ tā ir viena no labākajām alerģijas slimnieku, zīdaiņu un bērnu dvieļu vai gultas veļu izvēlei.

4.Dažāds dizains

Kokvilnas gultas veļa ir dažāda gan pēc krāsas, gan ornamenta, lai Jūs varētu izvēlēties sev tīkamāko pēc telpas interjera vai noskaņojuma. Kokvilnas šķiedra ir ļoti labs materiāls gultas veļas dizaineriem, jo var radīt dažādas spilgtas krāsas, atveidot dažādus zīmējumus un ornamentus, vai pat izveidot 3D efektus kā uz segu pārvalkiem tā arī uz spilvendrānām.

5. Izturība

Lai gan kokvilnas gultas veļa neizskatās ļoti bieza, kokvilna ir īpaši izturīga šķiedra, tādēļ, ja Jūs meklējat kvalitatīvu un izturīgu produktu, droši izvēlieties kokvilnas gultas veļu. Tā izturēs biežas veļas mazgāšanas un joprojām izskatīsies kā jauna. Protams nedrīkst arī aizmirst par dvieļiem, jo kokvilnas dvieļi vannas istabā varēs kalpot kvalitatīvi un ilgi. Audums neizstaipās un nepakļaujas apkārtējās vides ietekmei, tāpēc kokvilnas gultas veļu var mazgāt augstākās temperatūrās, neraizējoties par tās sabojāšanu.

6. Viegla kopšana

Kokvilnas gultasveļa ir noderīga arī praktisku iemeslu dēļ - to ir īpaši viegli kopt. Audums ir ļoti izturīgs pret nolietošanos, veļas mašīnā to var mazgāt neskaitāmas reizes. Kokvilnai nav nepieciešami īpaši mazgāšanas vai kopšanas līdzekļi, dabiskais audums ir gaisa caurlaidīgs, tāpēc ātri izžūst. No kokvilnas var ātri likvidēt nepatīkamas smakas un žāvējot veļu Jums nav jāuztraucas, ka ūdens svara dēļ tā izstiepsies - kokvilna perfekti saglabā savu formu.

7. Mīkstums un maigums

Kokvilnas gultas veļa ir mīksta un maiga, tāpēc saskare ar ādu vienmēr ir īpaši patīkama. Tā ir šķiedra ar lielu gaisa caurlaidību, šāda veida kokvilnas gultas veļa nodrošina maigumu un ļauj audumam ātri pielāgoties ķermeņa temperatūrai. Kokvilnas gultas veļa nodrošina komfortu un mājīgumu jebkurā gadalaikā. Īpaši patīkami ir pēc garas dienas iegulties gultā un atlaist galvu uz spilvena ar perfektu kokvilnas spilvendrānu, tāpēc gan pieaugušie, gan bērni ir iecienījuši šo gultus veļu.

8. Dažādas tekstūras

Kokvilnas šķiedras garums ir atšķirīgs un ļauj iegūt dažādas tekstūras, kas ne tikai sniedz daudzveidīgāku gultas veļu, bet arī ļauj izbaudīt unikālu izskatu gan uz segas pārvalkiem, gan uz spilvendrānām. Ne visi zina, bet tādi audumi kā, piemēram, trikotāža, satīns, flanelis, katūns vai klasiskais audekls tiek austi no kokvilnas - atšķirās tikai izmantotā tehnoloģija un šķiedras garums. Tāpēc gultas veļa var būt ļoti dažāda un atbilst jūsu dažādākajām vēlmēm.

9. Izcila kvalitāte par lielisku cenu

Kokvilna ir ļoti plaši izplatīta un daudziem klientiem tā interesē tieši cenas un kvalitātes attiecības dēļ. Izvēlieties lielisku kokvilnas gultas veļu no plašā sortimenta un lietojiet to ilgu laiku, savukārt par sintētisko gultas veļu varat samaksāt ļoti daudz, bet pēc dažām mazgāšanas reizēm Jūs noteikti pamanīsiet nolietošanās pazīmes.

10. Nekādas elektrizēšanās!

Kā arī, īpaši svarīga kokvilnas gultas veļas priekšrocība ir tā, ka, ja izvēlaties šo gultu veļu, Jūs nekad nesaskarsieties ar elektrizēšanās problēmu. Aukstajā sezonā tas ir tiešām kaitinoši: gultas veļā izveidojoties elektrostatiskam lādiņam (it īpaši segas pārvalkā), tas piesaista matus, putekļus un smalkus netīrumus, tādā gultas veļā gulēt ir nepatīkami, un kad vismazāk gaidāt, elektriskais lādiņš var „iesist“ Jums.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!


Aktuāli


Reklāmraksti

Vairāk Reklāmraksti