Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +11 °C
Viegls lietus
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

15 ieteikumi, kā ik mēnesi iekrāt naudu

Meklējot veidus, kā ik mēnesi ietaupīt kaut nedaudz naudas, svarīgos dzīves mērķus sasniegt ir daudz vienkāršāk. Turpinājumā 15 ieteikumi, kas palīdzēs iekrāt naudu – turklāt bez lielas piepūles.

Atsakieties no TV abonementa          

Ja mēdzat skatīties TV, izvērtējiet, vai tiešām Jums vajadzīgas visas programmas. Iespējams, varat izvēlēties lētāku TV paketi vai atteikties no televīzijas pavisam. Daudzas TV pārraides un filmas šobrīd redzamas arī internetā – tad kādēļ maksāt papildus?

Neizmetiet pārtiku        

Izmest pārtiku ir tas pats, kas izmest naudu. Vienkāršākais veids, kā samazināt izmestās pārtikas daudzumu, ir sastādīt maltīšu plānu un iegādāties tikai to, kas nepieciešams. Turklāt ēdienkartes plānošana pati par sevi ir būtisks naudas un arī laika ietaupījums.

Ejiet uz veikalu ar iepirkumu sarakstu

Kad esat izdomājis, ko ēdīsiet tuvākajās dienās, sastādiet iepirkumu sarakstu un pārliecinieties, ka to paņemat līdzi uz veikalu. Saraksta veidošanai varat izmantot gan papīru un rakstāmo, gan arī kādu no šim mērķim paredzētajām mobilajām aplikācijām.

Biežāk gatavojiet mājās         

Viens no veidiem, kā ik mēnesi ietaupīt naudu, ir biežāk gatavot mājās, kafejnīcu un restorānu apmeklējumu atstājot īpašiem gadījumiem vai algas dienai. Pieņemiet šo izaicinājumu un Jūsu ietaupījums būs ievērojams.

Izvēlieties izdevīgāko apdrošināšanu

Salīdziniet vairākus piedāvājumus, lai atrastu izdevīgāko apdrošināšanu, neatkarīgi no tā, vai tā ir automašīnas, nekustamā īpašuma, dzīvības vai cita veida apdrošināšana. Automātiski pagarinot iepriekšējo apdrošināšanas polisi un nesalīdzinot aktuālos piedāvājumus, var gadīties krietni pārmaksāt.

Ņemiet kafiju līdzi no mājām

Ja esat kafijas mīļotājs, kurš šo dzērienu labprāt bauda pa ceļam uz darbu, ieviesiet paradumu kafiju iepriekš pagatavot mājās, nevis iegādāties degvielas uzpildes stacijā vai kafejnīcā. Piemēram, ja kafija maksā 1,50 eiro un to iegādājieties katru darba dienu, nedēļā tie ir 7,50 eiro, mēnesī – 30 eiro. Vai nebūtu lieliski šos 30 eiro novirzīt citu, vērtīgāku plānu īstenošanai?

Izmantojiet īpašos piedāvājumus

Kādēļ maksāt pilnu cenu par to, ko iespējams dabūt ar atlaidi? Sekojiet līdzi īpašajiem piedāvājumiem, izmantojiet atlaižu kuponus un ietaupiet.

Meklējiet lētākas izklaides

Labai izklaidei nav jāmaksā daudz. Ir daudz iespēju, kā izklaidēties, neiztērējot lielas naudas summas. Piemēram, tā vietā, lai dotos ar draugiem uz bāru un iztērētu daudz naudas dzērienos, uzaiciniet viņus ciemos un pagatavojiet gardus kokteiļus paši. Tas noteikti izmaksās mazāk, bet būs tik pat jautri, ja ne vēl jautrāk.

Atsakieties no impulsīviem pirkumiem

Ja esat vien no tiem, kuriem bieži gadās impulsīvi pirkumi, vienojieties pats ar sevi, ka varat nopirkt kāroto lietu tikai pēc  24 stundām. Lielākiem pirkumiem vislabāk nogaidīt vēl ilgāk, piemēram, 30 dienas. Ja pēc noteiktā laika pirkums joprojām būs aktuāls, varat to iegādāties. Taču ļoti iespējams, ka būsiet jau pārdomājis. Ietaupīto naudu varēsiet novirzīt uzkrājumam.

Pagatavojiet dāvanas pats

Tā vietā, lai iegādātos dārgu dāvanu, pagatavojiet to pats. Piemēram, mammai varat uzdāvināt kolāžu ar fotogrāfijām no kopīgi pavadītiem brīžiem. Tiešsaistē var atrast daudz labu ideju, kā pagatavot jaukas, sirsnīgas dāvanas, kas neparedz lielas izmaksas.

Atmetiet sliktos ieradumus

Ja esat smēķētājs, apsveriet domu atmest šo nelāgo ieradumu. Tas ne vien ļaus ietaupīt naudu, bet arī sniegs būtisku ieguldījumu veselībā. Arī tāds ieradums, kā regulāra gāzēto dzērienu lietošana, nav ne veselīgs, ne finansiāli izdevīgs. Pamēģiniet vairāk dzert ūdeni un izbaudiet, kā uzlabojas pašsajūta un ietaupās nauda.

Maksājiet sev pirmajam

Labs veids, kā ik  mēnesi iekrātu naudu, ir izvēlēties summu, ko vēlaties šim mērķim atvēlēt un uz iekrājumu kontu to pārskaitīt jau uzreiz – algas dienā. Tas palīdzēs izvairīties no situācijas, kad šī nauda tiek iztērēta kaut kam citam.

Pieslēdziet automātisko maksājumu

Lai parūpētos, ka nauda tiešām regulāri nonāk uzkrājuma kontā, internetbankā pieslēdziet automātisko maksājumu. Izvēlētajā datumā tiks veikts automātiskais pārskaitījums noteiktā apmērā.

Biežāk staigājiet kājām

Var samazināt transporta izdevumus – īpaši vasarā, kad vairāk var staigāt kājām vai braukt ar velosipēdu. Turklāt arī tas ir lielisks ieguldījums pašsajūtā un veselībā. Atstājiet automašīnu pagalmā un dodieties garām sabiedriskā transporta pieturām. Pa ceļam varat aprēķināt, cik daudz tādā veidā variet ietaupīt un padomāt, kā ietaupīto iztērēsiet.

Izvēlieties kvalitāti

Plānojot lielākus pirkumus, piemēram, jaunu sadzīves tehniku, dodiet priekšroku kvalitātei, lai nodrošinātu, ka tas būs labs ilgtermiņa ieguldījums. Ja naudas aktuālajam pirkumam uzreiz nepietiek, noderīgs var būt patēriņa kredīts internetā. Jāatceras gan, ka tas piemērots pārdomātu pirkumu veikšanai. 

Šis saraksts ir tikai sākums. Naudas taupīšana patiešām var kļūt par dzīvesveidu, ja vien to vēlaties. Jums tikai jāizvirza mērķis, kam vēlaties iekrāt un jāmeklē veidi, kā to vislabāk izdarīt.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!


Aktuāli

Kā izveidot savu kosmētikas biznesu

Veselības un skaistumkopšanas produkti vienmēr ir bijuši aktuāli un pieprasīti klientu vidū. Daudziem cilvēkiem ir svarīgi izskatīties pievilcīgiem un jauniem, vadīt aktīvu dzīvesveidu, dot priekšroku...

Padomi, kas efektīvi ļaus plānot atvaļinājumu

Plānojot atvaļinājumu, svarīgi ir rūpīgi izplānot katru tā posmu, lai nodrošinātu, ka brīvdienas tiek pavadītas maksimāli patīkami un efektīvi. Te nav runa tikai par maršruta izplānošanu vai ...

Reklāmraksti

Vairāk Reklāmraksti