Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Otrdiena, 14. maijs
Elfa, Elvita, Aivita, Krišjānis

3 mūsdienīgi finanšu pakalpojumi

Likumsakarīgi, ka uz daudziem pakalpojumiem un veidu, kā tos izmantojām nesenā pagātnē un šobrīd, mēs raugāmies citādi. Finanšu sektors tam ir piemērs. Maksājumi, pārskaitījumi, noguldījumi un ieguldījumi, kredīti un darījumi ar finanšu instrumentiem, apdrošināšanas polišu iegāde – visas darbības ar naudu, kas nav tieši saistītas ar preces vai pakalpojuma iegādi, ir finanšu pakalpojumi. Finanšu sektors ir liels tehnoloģiju lietotājs un būtisks sabiedrības digitalizācijas veicinātājs, pielāgojot pakalpojumus klientu vajadzībām.

Šobrīd pieejami ne vien banku, bet arī nebanku kredītdevēju sniegtie pakalpojumi. Lai arī sākumā nebanku kreditētāju sniegtie pakalpojumi tika uztverti ar zināmu piesardzību, laika gaitā patērētāju attieksme ir uzlabojusies.

Kredīts pret ķīlu, kredīti auto iegādei un kredītu apvienošanas iespējas ir mūsdienās plaši izmantoti risinājumi.

Mūsdienīga kredīta noformēšana - ātrais kredīts

Šobrīd ir daudz iespēju aizņemties. Viens no finanšu pakalpojumiem - ātrais kredīts - ir mūsdienīgs risinājums dažādās situācijās.

Viens no galvenajiem iemesliem, kāpēc ātrie kredīti Latvijā tiek uzskatīti par modernu finanšu risinājumu, ir tehnoloģija, kāda tiek izmantota kredīta izsniegšanā. No pieteikuma līdz naudai Jūsu kontā var paiet vien nieka 30 minūtes, taču šajā īsajā laika posmā tiek izvērtēta jūsu maksātspēja, pieņemts lēmums par kredīta izmaksu un veikts summas ieskaitījums. Klientam nepieciešams interneta pieslēgums, bankas konts un aktīvs mobilā tālruņa numurs. Ātrumu un ērtumu par galveno priekšrocību atzīst vairums klientu!

Ātrais kredīts parasti tiek izmantots ja:

  • Nedaudz pietrūkst līdz algai;
  • Radušies  neplānoti izdevumi;
  • Aktuāls kāds neatliekams pirkums

Elastīga kredītlīnija

Kredītlīnija ir finanšu pakalpojums, kas savā ziņā līdzinās banku izsniegtajām kredītkartēm. Šo pakalpojumu šobrīd piedāvā arī nebanku kredītdevēji. Kredītlīnija ir aizdevums, kas katram klientam paredz individuāli noteiktu kredītlimitu, kā ietvaros viņš var aizņemties tik reižu, cik vajadzīgs. Tas var kalpot kā drošības spilvens neparedzētām dzīves situācijām. Būtiski, ka maksājumi jāveic tikai par izmantoto naudas summu. Kamēr kredītlīnija izmantota netiek, nekādi maksājumi jāveic nav.

Maksājumi jāveic tikai par izmantoto summu, un līdz ar katru veikto maksājumu pieejamais kredītlimits atkal atjaunojas.

Kredītlīnija uzskatāma par elastīgu aizdevuma veidu, jo to var izmantot tieši tad, kad tas visvairāk vajadzīgs. Noformēta kredītlīnija arī palīdz ietaupīt laiku, jo nav vajadzīgs gatavot jaunu pieteikumu ik reizi, kad vajadzīgs aizņemties.

Patēriņa kredīts

Labi zināms nebanku kredītdevēju izsniegts aizdevums ir patēriņa kredīts. Tas paredzēts dažādu pirkumu, piemēram, sadzīves tehnikas, datortehnikas veikšanai, kā arī mājokļa labiekārtošanas darbu un citu svarīgu ieceru īstenošanai.

Kā liecina Kredītu Informācijas biroja apkopotie dati, šobrīd pēc jaunu izsniegto kredītu skaita bankas pārvalda vien aptuveni 15%, kamēr nebanku aizdevēju izsniegtie patēriņi kredīti sastāda 85% no kopējā aizdevumu skaita.

Viens no galvenajiem iemesliem, kādēļ kredītņēmēji dod priekšroku nebanku kredītdevēju pakalpojumiem, ir ērtāka un ātrāka aizdevuma noformēšana. Kredīta pieteikumu iespējams aizpildīt aizdevēja mājas lapā jebkurā laikā. Jārēķinās gan, ka tā izskatīšana notiek aizdevēja darba laika ietvaros.

Patēriņa kredīts dod iespēju aizņemties lielāku naudas summu nekā, piemēram, īstermiņa aizdevumu gadījumā. Tāpat patēriņa kredītam ierasti ir zemākas procentu likmes, taču atmaksas termiņš - daudz garāks. Tādā veidā iespējams ikmēneša maksājumu apmēru pielāgot kredītņēmēja budžetam.

Neatkarīgi no tā, kāda veida kredītu plānots noformēt, jāpatur prātā, ka šie finanšu pakalpojumi pieejami maksātspējīgām personām ar pozitīvu kredītvēsturi. Pirms aizņemšanās būtiski izvērtēt savas iespējas veikt savlaicīgu aizdevuma atmaksu.

 

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!


Aktuāli


Reklāmraksti

Vairāk Reklāmraksti