Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +9 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

6 ieteikumi, kas palīdzēs izvēlēties labāko velosipēdu bērnam

Iegādāties velosipēdu bērnam var būt patiesi sarežģīts process. Tiem, kas to dara pirmo reizi, rodas liels apjukums, jo saprotams, ka velosipēds pieaugušajam nav tas pats, kas velosipēds bērnam. Rodas dažādi jautājumi, piemēram,: Cik lielam vajadzētu būt velosipēdam? Cik daudz drīkst atļauties tērēt kvalitatīvam bērnu velosipēdam? Neuztraucieties - mēs palīdzēsim Jums tikt galā ar apjukumu!

Lūk, 7 ieteikumi, kas palīdzēs izvēlēties labāko velosipēdu bērnam:

     1. Izprotiet bērnu velosipēdu izmērus!

Velosipēda izmērs norāda velosipēda riepu izmērus. Tā ir galvenā atšķirība starp bērnu un pieaugušo velosipēdiem, kas kopumā tiek mērīti pēc velosipēda rāmja izmēriem. Standarta velosipēdi bērniem ir  12 collas, 14 collas, 16 collas, 18 collas, 20 collas un24collas. Jo lielāks bērns, jo lielākas riepas.Esam apkopojuši aptuvenas norādes tam, kā bērna vecums atbilst velosipēda rāmja augstumam:

2-3 gadi

  • Rāmja augstums  35cm - 43 cm

3-4 gadi

  • Rāmja augstums 40cm – 50cm

4-5 gadi

  • Rāmja augstums 45cm - 55cm

5-8 gadi

  • Rāmja augstums 55cm - 63 cm

7-11 gadi

  • Rāmja augstums 60 cm – 71cm

     2. Izmēriet bērna kāju garumu!

Labākais veids, kā zināt, kāda izmēra divritenis ir piemērots Jūsu bērnam, ir izmērīt bērna kāju garumu. Katrs bērns ir atšķirīgs, un velosipēds, kas paredzēts 5 gadus vecam bērnam, tik pat labi var būt piemērots arī 4 vai 6 gadus vecam bērnam.

Lai precīzi izmērītu sava bērna kāju garumu, Jums nepieciešama mērlente un grāmata. Palūdziet, lai bērns nostājas pret sienu ar basām kājāmvai zeķēm. Bērnam jātur grāmata starp kājām, pēc iespējas tuvāk kājstarpei, Jums tajā laikā uz sienas jāatzīmē grāmatas augstākais punkts. Pēc tam ar mērlenti nomēriet attālumu no grīdas līdz atzīmei uz sienas. 

Izvēlieties velosipēdu, kas ir nedaudz augstāks par mērījumu, lai bērnam būtu, kur augt. Tomēr atcerieties, ka bērnam paredzēts transportlīdzeklis, vai tas ir velosipēds vai tomērskrejritenis, nedrīkst būt pārāk liels, jo braukt ar to ir gan sarežģīti, gan bīstami.

    3. Dodiet priekšroku specializētiem veikaliem!

Ja Jūs uztrauc cenas, kuras piedāvā specializēti velosipēdu veikali, ņemiet vērā, ka kvalitatīvs velosipēds ilgtermiņā būs daudz ekonomiskāks. Labi velosipēdi bērniem varēs tik nodoti no paaudzes paaudzē.

Noteikti apsveriet iespēju iegādāties jaunu velosipēdu ar garantiju. Tas ir svarīgi, jo bērns ir bērns, un kuram bērnam gan negadās kāda ķibele. Izvairieties no galvassāpēm un apskatiet interneta veikala 220.lv plašo piedāvājumu!

    4. Ņemiet vērā velosipēda svaru!

Daudzi bērnu velosipēdi ir pārlieku smagi. Vienmēr atcerieties, ka bērna velosipēdam ir jāsver 50% no bērna kopējā ķermeņa svara. Ja gatavojaties izvēlēties velosipēdu, pamatojoties uz kādu konkrētu lielumu, noteikti izvēlieties velosipēdu atkarībā no tā svara!

Bērnam būs grūti manevrēt un nogurdinoši braukt ar velosipēdu, kas ir pārāk smags. Turklāt nepiemērots velosipēds bērnam var mazināt vēlmi vēl jebkad doties izbraucienā. Svarīgi - alumīnija vai titāna rāmis būs vieglāks, tomēr nebaidieties iegādāties arī tērauda velosipēdu. Ja riepas un citas detaļas ir pietiekami vieglas, tērauds var būt izturīgāka un kvalitatīvāka izvēle.

    5. Apdomājiet bremžu aspektu!

Pretēji populāram uzskatam, pedāļa bremzes nav visdrošākā izvēle bērnam. Bērniem, kuri iemācās braukt uz līdzsvara velosipēda, kam ir rokas bremzes, pāreja uz pedāļu velosipēdu ar rokas bremzēm ir pavisam vienkārša.  Ja nejūtaties drošs, varat izvēlieties velosipēdu, kuram ir gan pedāļa, gan stūres bremzes.  Gandrīz visiem velosipēdiem,  kas lielāki par 20 collām, ir rokas bremzes, tādēļ ir svarīgi, lai bērns iemācās izmantot rokas bremzes pēc iespējas ātrāk.

    6. Izvēlieties labāko zīmolu!

Kad runa ir par velosipēdu, tad liela nozīme ir zīmolam! Šajā gadījumā Jums jāzina vismaz daži no kvalitatīvākajiem un atzītākajiem bērnu velosipēdu zīmoliem:

  • Dinobikes
  • ROYALBABY
  • ScoolniXe
  • Puky

Katrs no šiem zīmoliem izstrādājis velosipēdus speciāli bērnu vajadzībām – tas nozīmē bērnam atbilstošu ģeometriju un svaru. Šo velosipēdu zīmolu detaļas ir kvalitatīvas un ilgtspējīgas un, ja vēlaties veikt vērtīgu ieguldījumu un iepriecināt savu bērnu, velosipēds vai skrejritenis interneta veikalā 220.lv ir labākā izvēle!

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!


Aktuāli

Padomi, kas efektīvi ļaus plānot atvaļinājumu

Plānojot atvaļinājumu, svarīgi ir rūpīgi izplānot katru tā posmu, lai nodrošinātu, ka brīvdienas tiek pavadītas maksimāli patīkami un efektīvi. Te nav runa tikai par maršruta izplānošanu vai ...

Kapu pieminekļi mirušo piemiņai un godināšanai

Cilvēks dzīvo tik ilgi, cik ilgi saglabājam viņu savās atmiņās. Rūpējoties par aizgājēja piemiņu, kapavietā vēlams uzstādīt kapu apmali vai kapu pieminekli. Tas ļaus nekļūdīgi atrast mirušā kapu n...

Reklāmraksti

Vairāk Reklāmraksti