Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +2 °C
Apmācies
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

6 lietderīgi padomi kvalitatīva dārza traktora izvēlei

Straujiem soļiem tuvojas kārtējā pļaušanas sezona, kas nozīmē, ka lielai daļai dārza entuziastu nāksies izšķirties par labu jaunas un efektīvas dārza tehnikas iegādei. Šoreiz uzmanības centrā – dārza traktori. Nav šaubu, ka pļaujamai platībai pārsniedzot 20 āru atzīmi, nav labāka lēmuma par dārza traktora iegādi, taču, kā pārliecināties, ka izvēlētā tehnika patiešām spēs kvalitatīvi pildīt tai piedēvētās funkcijas un pienācīgi parūpēties par Jūsu vecā zāliena likvidēšanu? Esam apkopojuši sešus lietderīgus padomus kvalitatīva dārza traktora izvēlei, lai izkliedētu jebkuras šaubas par Jūsu izvēles pareizību.

Nosakiet savas pļaujamās platības īpatnības

Kvalitatīvs dārza traktors neapšaubāmi ir lieliska investīcija Jūsu mauriņa nākotnē, taču šīs tehnikas izvēle nemaz nav tik viegla, kā varētu šķist. Iegādājoties dārza traktoru, ir būtiski zināt sekojošās lietas:

●Cik liela ir Jūsu pļaujamā platība?;

●Vai tajā ir daudz šķēršļu (krūmi, koki)?;

●Kura ir šaurākā vieta Jūsu dārzā?

Platībā lieliem un plašiem dārziem lieti noderēs tehnika ar salīdzinoši lielāku pļaušanas platumu, taču zālieniem, kas rotāti ar dažnedažādiem koku un krūmu stādiem, nāksies apbruņoties ar izmērā mazu traktoru, lai tas varētu pēc iespējas raitāk piekļūt grūti pieejamajām zāliena virsmām.

Savukārt šauru posmu izbraukšanai vislabāk būs pielāgoti dārza traktori, kas aprīkoti ar mazāku pļaušanas platumu (75 līdz 80 cm).

Nelīdzenākiem apvidiem jāizvēlas lielāka jauda

Izvēloties kvalitatīvu un veiktspējīgu dārza traktoru, uzmanība jāpievērš arī konkrētā darba instrumenta jaudai. Ievērojiet – jo nelīdzenāks ir Jūsu pļaujamais apvidus, jo jaudīgāka tehnika Jums būs nepieciešama.

Dārza traktora jauda lielā mērā iespaidos arī to, cik efektīvi šī ierīce būs spējīga nopļaut garu un biezu zāli, tamdēļ īpaši aizaugušu mauriņu apkopei būtu ieteicams izvēlēties augstākās jaudas kategorijas ierīci – ne mazāk par 7’000 W.

 Protams, arī ne tik jaudīga ierīce būs vairāk vai mazāk spējīga veikt savu pļaušanas funkciju, taču šis process var nenoritēt tik raiti, cik iecerēts un patērēt vairāk resursu nekā nepieciešams.

Zāles izmešanas funkcija efektīvākai darba gaitai

Izšķiroties par labu vienam vai otram dārza traktora modelim, nevajadzētu aizmirst arī par dažādajām zāles izkraušanas variācijām. Vairākums dārza traktoru modeļu ir aprīkoti ar vienu no sekojošajām opcijām:

●Nopļautās zāles savākšana speciālās tvertnēs;

●Nopļautās zāles izmešana traktora sānu vai aizmugurējā daļā.

Lielākām pļaušanas platībām eksperti nereti iesaka izvēlēties traktoru ar zāles izmešanas funkciju, jo tā gluži vienkārši ir daudz efektīvāka, proti, sniegs pietiekoši ātru un acīm tīkamu rezultātu, atstājot nopļauto zāli savākšanai uz vēlāku laiku.

Kas attiecas uz dārza traktoriem ar zāles savākšanas funkciju – tie strādās nedaudz lēnāk, toties parūpēsies par zāles tūlītēju nonākšanu traktora tvertnē, kuru darba gaitā varētu nākties iztukšot pat vairākkārt.

Izprotiet atšķirību starp hidrostatisko un manuālo transmisiju

Kvalitatīva dārza traktora kārotāji nereti ir neizpratnē par to, kādas ir atšķirības starp ierīcēm ar hidrostatisko jeb automātisko un manuālo transmisiju. Šī neziņa pēcāk var izvērsties īstā problēmā, jo manuālie dārza traktori parasti ir grūtāk vadāmi, tādējādi apgrūtinot ritošo darba plūsmu, kā arī paša traktora vadītāja komforta līmeni, regulāri pļaujot zāli.

Manuālā transmisija pieprasa traktora apstādināšanu ik reizi, kad tiek pārslēgts ierīces ātrums, toties hidrostatiskā transmisija ļauj traktora vadītājam veikt daudzpakāpju regulēšanu bez vajadzības dārza tehniku apstādināt. Šis transmisijas veids būs daudz efektīvāks, kā arī manāmi paātrinās Jūsu darba gaitu.

Novērtējiet papildaprīkojuma uzstādīšanas iespējas

Ikviens dārznieks zina, ka labi un kvalitatīvi dārza traktori spēj daudz ko vairāk par vienkāršu zāles pļaušanu. Lai ar jauniegādāto dārza tehniku būtu iespējas strādāt visu cauru gadu, noskaidrojiet, vai izvēlētajam traktoram ir iespējams uzstādīt sekojošo papildaprīkojumu:

●Piekabe maksimālai dārza darbu atvieglošanai;

●Slota sniega šķūrēšanai vai nokritošu lapu, un zaru savākšanai;

●Sniega metējs efektīvākai piebraucamo celiņu tīrīšanai.

Dažāda papildaprīkojuma uzstādīšanas iespēja nozīmē augstāku funkcionalitātes koeficientu, kā arī vairāk paveiktu darbu dārza un piemājas teritorijā – īsta dārznieka sapnis!

Arī Jūsu komforta līmenim ir nozīme

Un visbeidzot – kas gan būtu laba kvalitāte bez izšķirošām komforta iezīmēm? Pļaujot lielas platības un aizvadot vairākas stundas pie dārza traktora stūres, nedrīkst ignorēt ierīces vispārējo komforta līmeni.

Iegādājoties mazāka vai lielāka izmēra dārza traktoru, jāpārliecinās, vai ierīces ražotājs ir parūpējies par zemāk uzskaitītajiem elementiem:

●Ērti un parocīgi izkārtotu vadības paneli;

●Mīkstu un pietiekoši platu sēdekli;

●Atspirdzinoša dzēriena turētāja iekļaušanu ierīces komplektācijā.

Viss Jūsu dārzam tikai viena klikšķa attālumā

Jaudīgi dārza traktori, kvalitatīvi dārza instrumenti, kā arī atpazīstamu ražotāju lapu pūtēji un zaru smalcinātāji – to visu iespējams apskatīties un iegādāties ar interneta veikala 220.lv starpniecību. Jūsu dārzs ir Jūsu paradīze, tāpēc neatlieciet vecās dārza tehnikas aizvietošanu uz vēlāku laiku un sagatavojieties jaunajai darba sezonai jau tagad!

 

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!


Aktuāli


Reklāmraksti

Vairāk Reklāmraksti