Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +5 °C
Daļēji apmācies
Sestdiena, 20. aprīlis
Mirta, Ziedīte

7 mīnusi ceļošanai atvaļinājumu laikā

Vispieprasītakais atvaļinājumu laiks parasti ir vasaras karstais mēnesis jūlijs un, lai veiksmīgi dotos atvaļinājumā tieši šajā mēnesī, iesniegums jāraksta gandrīz gadu iepriekš, turklāt vienojoties ar kolēģiem, lai netiktu apdalīts neviens. Savukārt, lieliski pavadīts atvaļinājums daļai cilvēku asociējas ar došanos uz tuvākām vai tālākām zemēm un, atkarībā no gaumes, baudot laisku zvilnēšanu pludmalē pie baseina, vai aktīvi iepazīstot atpūtas vietas apkārtni un izmantojot tās piedāvātās aktivitātes. Tomēr ceļošanai aktīvajā atvaļinājumu laikā ir arī mīnusi, kas apkopoti šajā rakstā.

1.Ceļojuma izmaksas

Lai gan ceļojumi lielākoties tiek rūpīgi plānoti iepriekš, Jūs pavisam noteikti neesat vienīgie, kas tieši šajā laikā ir ieplānojuši doties atpūsties. Neskaitāmos pētījumos ir pierādīts, ka praktiski jebkurā sfērā, īpaši tūrisma un viesmīlības nozarēs, aktīvajā tūrisma sezonā pieaug cenas, kas būtībā var nozīmēt to, ka ieplānotais ceļojuma budžets būs jāpalielina. Gadījumā, ja uzreiz nav pieejami papildus līdzekļi, noderēt var īstermiņa aizdevums, protams, pirms tam rūpīgi izvērtējot aizdevuma nepieciešamību un atbildīgi apņemoties to atmaksāt.

2.Apdrošināšanas izmaksas

Kā jau iepriekš minēts, ja sadārdzinās pats ceļojums, dārgāka noteikti būs arī apdrošināšana, jo pakalpojums jānodrošina lielākam cilvēku skaitam, turklāt ir daudz lielāka iespēja, ka kāds iegūs traumu un būs nepieciešams izmaksāt apdrošināšanas atlīdzību. Kā lielisks risinājums, lai no šī sadārdzinājuma izvairītos, ir kredītkartes ar jau iekļautu apdrošināšanu, kurām ir noteikta ikmēneša maksa, kas nemainās.

3.Papildus izmaksas

Tā kā aktīvā tūrisma sezonā cenas ir augstākas, tad arī noteikti jārēķinās ar to, ka iztērētā naudas summa uz vietas var būt lielāka, nekā sākotnēji plānots, tādēļ jau laicīgi vajadzētu pārskatīt budžetu un iekļaut arī līdzekļus neparedzētiem izdevumiem.

Papildus izdevumi var rasties arī saistībā ar mājokļa vai mājdzīvnieku pieskatīšanu, ja tuvumā nav radinieku. Dzīvnieku hosteļi ātri tiek aizņemti, savukārt par mājas pieskatīšanu arī var nākties samaksāt, jo radinieki ir aizņemti, bet kaimiņu bērni vēlas nopelnīt kabatas naudu.

4.Cilvēku daudzums

Šis gan nav ļoti nopietns mīnuss, tomēr atsevišķiem cilvēkiem, kas vēlas mierīgi pavadīt un baudīt atvaļinājumu, var nākties saskarties ar izteikti lielu cilvēku daudzumu, kas var radīt zināmu diskomfortu. Cilvēku daudzums atpūtas vietā var ietekmēt arī dažādu izklaides iespēju pieejamību, jo var veidoties rindas ar lielu gaidīšanas laiku.

5.Nepatīkami incidenti

Tā kā atvaļinājumu laikā galamērķos ir izteikts tūristu pieplūdums, daudz biežāk var nākties saskarties ar nepatīkamiem incidentiem, piemēram, krāpšanas mēģinājumiem tirgojoties vai kabatzagļiem, kas veikli lavierē starp cilvēku pūļiem, tādēļ noteikti vajadzētu ievērot īpašu piesardzību – vērtīgās lietas un dokumentus pārnēsāt tā, lai zagšanas mēģinājumu varētu uzreiz pamanīt, savukārt iepērkoties rūpīgi sekot līdzi, cik kas maksā, lai izvairītos no liekiem izdevumiem.

6.Kvalitātes līmenis

Ceļotāju pieplūduma laikā arī vietējiem uzņēmumiem un atpūtas vietām pieaug noslodze, kā rezultātā mēdz kristies servisa un pakalpojumu kvalitātes līmenis, kas var kopumā ceļojumam sniegt tādu kā negatīvu pēcgaršu.

7.Ilgas pēc mājām

Šo negatīvo ceļošanas aspektu iespējams sajust jebkura ceļojuma laikā neatkarīgi no tā, vai ceļojums notiek laikā, kad tūrsima aktivitātes praktiski nav, vai arī pašā tūrisma sezonas plaukumā. Jebkura atrašānās ārpus savas ierastās vides pārāk ilgu laiku tomēr rada ilgas pēc mājām, un lai no tā izvairītos ir iespējams, piemēram, nevis doties vienā garā atpūtas braucienā atvaļinājuma sezonas viducī, bet vairākos mazākos izbraucienos dažādos laikos.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!


Aktuāli


Reklāmraksti

Vairāk Reklāmraksti